7 idej za kolesarski oddih v Sloveniji

Ne glede na to, ali imate raje ravne in manj zahtevne kolesarke poti, morda radi po aktivnem dnevu kaj dobrega pojeste ali pa spadate med tiste, ki pedala najraje vrtijo v klanec, boste v Sloveniji našli dovolj prelepih kotičkov za naslednji oddih. Preverite spodnjih 7 idej za nekajdnevni kolesarki oddih po Sloveniji.

Odkrivanje Pomurja na kolesu

Zakaj ne bi naslednji oddih preživeli v Pomurju? Kolesarski izlet in odkrivanje Pomurja lahko nadgradite s številnimi naravnimi lepotami in lepo ohranjeno kulturno dediščino. Plemiška tura vas bo popeljala od Murske Sobote skozi Beltince v Lendavo, nadaljujete pa lahko tudi preko madžarske meje vse do Monoštra. Po poti lahko obiščete Soboško jezero, nekaj lepo ohranjenih gradov in zanimiv zbirk, doživljajski park Vulkanija, stolp Vinarium in še in še….

Raziskujte Cerkno in okolico

Za vse kolesarske navdušence Cerkljansko ponuja številne razgibane poti, med katerimi so nekatere primerne tudi za gorsko kolesarjenje.  Rekreativni kolesarji boste navdušeni nad potmi z majhnimi višinskimi razlikami, tiste bolj izkušene pa bodo očarale težje poti, ki se vijejo po gozdovih in bližnjih vrhovih.

Odlično izhodišče za odkrivanje zanimive okolice je zagotovo Hotel Cerkno, kjer vam bodo tudi z veseljem svetovali primerne trase za raziskovanje. Poleg tega pa vam nudijo tudi brezplačno varovano garažo za kolesa ali pa možnost izposoje koles. Preverite ponudbo >>

Oddih ob morju

Če bi si radi privoščili kolesarki oddih ob morju, potem je za vas zagotovo prava izbira Parenzana. Parenzana velja za lahko kolesarko pot in največji zagrizenci jo lahko prevozite v le 2 dneh, če pa imate radi bolj umirjen oddih, vam priporočamo, da si za celotno pot vzamete okoli 5 dni. Skupna dolžina poti je 130 kilometrov in vodi od Škofij, mimo Kopra, Izole in Pirana do Portoroža, nato pa se nadaljuje na sosednjo Hrvaško vse do Poreča.

Bike & Taste v Vipavski dolini

Vsi, ki radi preživite dneve na kolesu, hkrati pa si z užitkom privoščite lokalne dobrote, raziščite Vipavsko dolino. Dežela vrhunskih vin in odlične kulinarične ponudbe velja kot pravi raj za kolesarjenje. Že med kolesarjenjem lahko opazujete številne majhne vinograde, sadna drevesa in zelenjavne vrtove. Ravno prav razgibana pokrajina in uživanje na poteh visokih kraških planot, ki nagradijo s prelepimi razgledi, vas bodo zagotovo preprosto očarali.

Kostanjevica na Krki

Kostanjevica na Krki je najmanjše in edino slovensko poseljeno mesto na otoku, hkrati pa je izhodišče za kar nekaj zanimivih kolesarskih tur. Že sama Kostanjevica na Krki je nekaj tako posebnega, da bo zanimiva že nezahtevna panoramska pot, ki vas popelje na raziskovanje mesta in njegove okolice. Srednje zahtevna je 29 kilometrov dolga Cvičkova pot, kolesarki navdušenci pa se lahko podate na Trdinovo kolesarsko pot, ki meri 65 kilometrov.

S kolesom čez Vršič

Kraljevska kolesarska tura ali pa vsaj vzpon na Vršič je verjetno na seznamu želja vsakega zagrizenega kolesarja. Čeprav vzpon več čas poteka po asfaltirani avtomobilski cesti,  je vršiški prelaz vreden truda, saj se med potjo odpirajo lepi razgledi na okoliške gore. Kraljevska kolesarska tura se nadaljuje z Vršiča v dolino Trente, nato spet vzpon do Mangartskega sedla, spust do mejnega prehoda Predel, nato pa preko Trbiža nazaj do Kranjske Gore. Zagotovo nepozabni nekajdnevni aktivni oddih.

Potep po Sloveniji

So vam bile zgornje ideje všeč, pa se ne morete odločiti samo za eno? Ni problema – skombinirajte vse in raziščite Slovenijo. Če ste ljubitelj kolesarjenja, potem boste zagotovo uživali, če se na naslednje počitnice odpravite z avtodomom. Svobodno raziskovanje izbranih lokacij, bivanje v neokrnjeni naravi in dovolj prostora za shrambo (prevoz koles), ravno to vam omogoča udobje avtodoma. Preverite ponudbo >>