Advent na Lošinju

Najlepša božična zgodba bo tudi letos zaznamovala otok vitalnosti, saj vse otočane in goste čakajo številni dogodki, polni presenečenj.

Advent na Lošinju, Autor Ivan Brčić

Poleg božičnih hišk na malološinjskem mestnem trgu sta mesto in Turistična skupnost mesta Mali Lošinj v sodelovanju s številnimi partnerji pripravila vsakodnevne kulturno-zabavne dogodke, namenjene vsem generacijam. Deli letošnjega adventa na Lošinju so okraševanje jelk, celo podvodnih, animacija za otroke, glasbeni, dramski, recitatorski, plesni in zabavni program ter humanitarne akcije, nogometni turnirji in gledališke predstave.

Med letošnjim božično-novoletnim programom bodo lahko ljubitelji športa in nogometa na malološinjskem trgu v živo spremljali prenos tekem svetovnega prvenstva v nogometu.

Badnje jutro, autor Sandro Tariba

S sporočilom »Mir, dobro in ljubezen« za humanitarne cilje

Ker so posebnost lošinjskega adventa skupni humanitarni cilji in akcije, so letos moči združili lokalna združenja in klubi. Združenje Naša djeca, Ruka u ruci, Malonogometni klub Lošinj, Moto klub Lošinj, združenje Relieve, Rotary in Rotaract klubi bodo sredstva, zbrana med letošnjim božično-novoletnim programom, namenili v humanitarne namene v dobro skupnosti – opremljanje senzorične sobe za otroke s posebnimi potrebami, postavitev ograj, nabava tehtnice za otroke, Veloselsko srce in pomoč pomoči potrebnemu sokrajanu.

Program »Advent na Lošinju« se je začel že pred 12 leti v organizaciji združenja Naša djeca Mali Lošinj, cilj pa je bil povezati krajane in s priložnostnim programom in druženjem skupaj zbrati sredstva ter tako pomagati skupnosti. S pomočjo izdelave, prodaje in okraševanja z izbranimi motivi ter postavitvijo razstave so vsi navedeni izdelki vključeni v licitacijo, katere sredstva so v celoti namenjena humanitarnim ciljem. Tudi letos bo licitacija s temo in sporočilom »Mir, dobro in ljubezen« potekala 22. decembra 2022 na lošinjskem trgu.

Badnjak_autor Sandro Tariba

Študentski večer – Jole in skupina Bolero

Poleg vsakodnevnega zabavnega programa se bodo lahko prebivalci Lošinja in gostje 27. decembra 2022 zabavali s skupino priljubljenega hrvaškega izvajalca, znanega pod imenom Jole, in skupino Bolero.

Novoletno kopanje

Novogodišnje kupanje, Autor Sandro Tariba
Zahvaljujoč prijetnemu podnebju in temperaturam pogumni že tradicionalno 30. decembra sodelujejo v novoletnem kopanju. Pitje lošinjskega čaja, nazdravljanje s šampanjcem, topli kopalni plašči, budno oko kamere in nepozabna zabava – vse to čaka plavalce, ki zberejo dovolj poguma.

novogodisnje kupanje_Sandro Tariba

Jutranji kratek sprehod

To pa še ni vse, saj bomo z “jutranjim kratkim sprehodom” na malološinjskem trgu s šampanjcem nazdravili slovesu od starega leta. Harmonika, šampanjec, zdravica županje in dobra družba so zadosten razlog, da se 31. decembra zberemo na glavnem malološinjskem trgu.

Silvestrovanje – Neno Belan in Fiumensi

Kako najbolje pričakati novo leto? Vsi skupaj! Na Trgu Republike Hrvatske v Malem Lošinju je organizirano silvestrovanje, kjer bodo za noro zabavo poskrbeli Neno Belan in Fiumensi.

Novogodišnje kupanje, Arhiva TZGML

Zimska ponudba

Če ste ljubitelj zimskega kampiranja, silvestrovanje organizira tudi kamp Čikat na Malem Lošinju. Silvestrujte v družbi ostalih ljubiteljev kampiranja, saj ponudba vključuje tudi bogat meni in glasbo v živo.

Ivan Brčić

Božična zgodba se seli tudi v Veli Lošinj. Božični kratek sprehod oziroma priložnostna hišica z glasbo v živo ter prebiranje zgodb in obdarovanje otrok pod nazivom Božična pravljica je samo del aktivnosti, ki jih prebivalci Velega Lošinja pripravljajo.

Svoja vrata bosta imela ob prihajajočih praznikih odprta Boutique Hotel Alhambra (5*) in Vitality Hotel Punta (4*), če pa se boste vendarle odločili za silvestrovanje nekje na toplem, restavraciji Veli žal in Silver Bay pripravljata odlično zabavo.

Ne pozabite preveriti letošnjega božično-novoletnega programa na Lošinju.