Aktivni oddih v počitniški deželi Nemčija

Bi radi zamenjali dolgočasno poležavanje na plaži z zabavnim, aktivnim oddihom? Brez problema! Počitniška dežela Nemčija nudi številne možnosti, da vaš dopust preživite aktivno in zdravo. Vsi, ki imate radi pohodništvo, odkrivanje skritih, romantičnih kotičkov in vam je zdrav duh v zdravem telesu pomemben, se lahko v počitniški deželi Nemčiji podate na zabavno pohajkovanje in raziskovanje najrazličnejših naravnih krajin.

Preživite najlepše dni v letu na zdrav in aktiven način

Razvejane in primerno označene pohodniške poti v naravi, ki jih je skupno za več kot 200.000 kilometrov, bodo poskrbele, da boste tudi brez navigacijskih naprav vedno vedeli, kje se nahajate.Po več kot 200-ih urejenih kolesarskih poteh lahko vsi ljubitelji kolesarjenja spoznajo turistične znamenitosti nemških metropol in vijugaste romantične poti preko čudovite nemške krajine – aktivni kolesarji se lahko povzpnejo s kolesom v alpske višave, vsi ljubiteljski kolesarji preko vinskih goric, družine pa po razgibani pokrajini vzdolž čudovitih nemških rek. Tisti, ki si želijo malce več adrenalina, lahko npr. s surf desko napadejo valove Severnega in Baltskega morja ali pa si s padalom iz višav ogledajo edinstveno nemško naravo z bujnimi gozdovi in številnimi jezerskimi biseri. Za vse, ki pa sta jim pri srcu tako varovanje okolja kot sprostitev, pa počitniška dežela Nemčija nudi številne narodne parke ter naravne rezervate.

© Pixabay
Natur- und Geopark Vulkaneifel
© Natur- und Geopark Vulkaneifel

Spoznajte regijo v pohodnih čevljih, na konju, kolesu ali s čolnom – nagrajeni boste z nepozabnimi doživetji, sproščujočim oddihom ter tistim enkratnim občutkom, ko se zlijete z naravo. Odpravite se na nepozaben aktivni oddih v počitniško deželo Nemčijo, ki nudi preveč zabavnih aktivnosti, da bi ostali doma.

Brandenburg: za nepozabna doživetja v naravi

Aktivni oddih v Nemčiji
© www.spreewald.de
Aktivni oddih v Nemčiji
©TMB-Fotoarchiv Paul Hahn

Odkrijte naravne lepote Brandenburga v družbi belorepcev in žerjavovcev. Pokrajina Brandenburga je izredno raznolika, navdušila pa vas bo predvsem s prostranimi travniki, slikovitimi rečnimi dolinami in bujnimi gozdovi. Brandenburg – prava izbira za sproščujoč oddih v naravi v bližini nemške prestolnice. Kolesarjenje ob čudovitih jezerih po kolesarski poti Seenland-Route.

Odkrijte slikovito jezersko pokrajino Lausitzer Seenland na 185 km dolgi kolesarski poti Seenland-Route. Spoznajte, kako je človek s površinskim rudarstvom zgradil največjo umetno vodno pokrajino v Evropi, ki jo oblikuje še danes. Kolesarska pot je ravna in nezahtevna, vodi mimo 16 jezer, na poti pa kolesarji lahko občudujejo tako spreminjajočo se pokrajino nastajajočih jezer s strmimi obalami kot tudi popolnoma poplavljena jezera. V nekaterih krajih si ostanke površinskega rudarstva in nastajanje umetnih jezer kolesarji ogledajo tudi čisto od blizu. Nekatera umetna jezera pa so poplavljena že več desetletij. Ta obiskovalce vabijo z urejenimi plažami, marinami, amfiteatri in bogato ponudbo vodnih športov. Razgibano zgodovino spreminjanja narave v regiji Lausitzer Seenland pa je vzdolž kolesarske poti Seenland-Route moč spoznati tudi ob številnih spomenikih in znamenitostih ob poti.

Otok sonca Usedom: prelepe plaže in narava ob Baltskem morju

Usedom
© Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke)
Usedom
© Usedom Tourismus GmbH (Andreas Dumke)
​2.000 sončnih ur, 42 km belih peščenih plaž, čudovita morska letovišča, neskončne sprehajalne poti, 5 morskih pomolov in idilično podeželje z več kot 200 km kolesarskih in več kot 400 km pohodniških poti. Otok Usedom vas pričakuje.

Prijetne namestitve prav za vsak žep

Od udobnega počitniškega apartmaja s tremi zvezdicami, družinskih penzionov, luksuznih hotelov ali kampov s petimi zvezdicami do romantičnih in s trsjem pokritih počitniških hišic ter ekskluzivnih in edinstvenih namestitev – na otoku sonca Usedom boste vsekakor našli nekaj za vaš okus.
Izbirate lahko med več kot 9.000 namestitvami. Družinske počitnice, dopust v dvoje ali uživanje na lastno pest: na otoku Usedom ni nikoli dolgčas. Prireditveni koledar sončnega otoka namreč prav za vseh 365 dni v letu nudi odličen program: od glasbenih koncertov, kulturnih prireditev, gledaliških festivalov in kulinaričnih razvajanj do zanimivih literarnih večerov.

Leipzig z okolico: mestni oddih, združen z aktivnimi počitnicami

Iz središča mesta s čolnom na podeželje? Sliši se neverjetno, a v Leipzigu je to že vrsto let mogoče. Številne plovne poti iz mesta namreč vodijo prav do okoliškega podeželja in čudovitih jezer v regiji. Od idiličnih kolesarskih in pohodniških poti, razburljivih rafting pustolovščin do različnih zabavnih vodnih športov: Leipzig z okolico navdušuje s pestro in raznoliko ponudbo.

Aktivno v vodi, na njej in ob njej

Za vse ljubitelje plaž, sprostitve, različnih dogajanj in kulture je regija Leipzig prava izbira za prijeten oddih v Nemčiji. Več kot 20 umetnih jezer, s skupno površino vode več kot 70 km² in številnimi razgibanimi vodotoki, ne navdušuje zgolj ljubiteljev veslanja. Jezera okoli Leipziga so s svojo odlično kakovostjo vode priljubljena izletniška točka tudi za vse družine, saj nudijo številne zabavne aktivnosti za preživljanje prostega časa v naravi. Seveda pa na jezerih pridejo na svoj račun tudi tisti malce bolj aktivni – jadranje, potapljanje, deskanje, wakeboarding in plezanje so aktivnosti, ki so predvsem v poletni sezoni zelo priljubljene.

Vsem obiskovalcem regije pa vsekakor priporočamo izlet z ladjo iz mestnega pristanišča, ki se nahaja v samem središču Leipziga, skozi idilične obvodne gozdove vse do priljubljenega jezera Cospuden.
Aktivni oddih v Nemčiji
© Asisi
Aktivni oddih v Nemčiji
© Schmidt

Odkrivanje narave in kulturnega bogastva na kolesu

Leipzig z okolico vsem ljubiteljem kolesarjenja nudi bogato paleto slikovitih kolesarskih poti. Obvodna pokrajina vzdolž rek Elster, Pleiße in Parthe, kanal Karl Heine, nova jezera rudarskega nastanka, obenem pa tudi razgibana mreža urbanih zelenih površin nudijo obiskovalcem odlične priložnosti, da mesto Leipzig doživijo še iz nekoliko drugačne perspektive.

Ravna pokrajina Leipziga je kot nalašč narejena tudi za sproščene družinske izlete na kolesu. Samo v pokrajini Dübener Heide, ki se nahaja med Labo in Muldo na severu Leipziga, lahko npr. kolesarski navdušenci najdejo kar več kot 500 kilometrov urejenih kolesarskih poti.

Vsekakor pa na dveh kolesih lahko raziščete tudi bogato zgodovino Leipziga. Odpravite se npr. po tematski kolesarski poti »Leipziger Notenrad«, katere pobudnik je društvo Leipziger Notenspur-Initiative, in na kolesu odkrijte najpomembnejša glasbena bogastva Leipziga.

Čudoviti Berchtesgadener Land: aktivni oddih v alpskem kraljestvu ob vznožju Watzmanna

Dih jemajoča gorska pokrajina in edinstvene naravne lepote, svetovno znane znamenitosti, kot je npr. jezero Königssee, rudnik soli ali pa Orlovo gnezdo, globoko zakoreninjena tradicija in kultura svetovnega slovesa: Berchtesgadener Land velja za eno najlepših pohodniških destinacij počitniške dežele Nemčije. ​V pohodniških čevljih do številnih znamenitosti in idiličnih pašnikov, pozimi pa na bele strmine, tek na smučeh ali pa zimsko pohodništvo – Berchtesgaden ljubiteljem svežega zraka v osrčju neokrnjene bavarske narave nudi resnično izjemno paleto različnih športnih aktivnosti.

Sneg, veselje in zimski športi

Berchtesgadener Land
© Berchtesgadener Land Tourismus/M.Hildebrand in © Berchtesgadener Land Tourismus

Sneg in led vsako leto Berchtesgaden spremenita v skrivnostno pravljično idilo. Doživite vašo nepozabno zimsko pravljico v nemških Bavarskih Alpah – napolnjeno s pustolovščinami in zabavnimi aktivnostmi ali pa čisto sproščeno in romantično ob najrazličnejših razvajanjih.
​​
Na nadmorski višini med 600 m in 1874 m obiskovalce čaka več kot 60 kilometrov lepo urejenih belih strmin ter kar šest smučarskih središč – smučarji in deskarji na snegu bodo tu resnično prišli na svoj račun.

Berchtesgadener Land

​Dobrodošli v Metropoli Rur: kjer se združita aktivni oddih in industrijska kultura

Nekoč odeta v sivino, danes povsem zelena – Metropola Rur vas bo na več kot 4000 km2 presenetila z razgibanimi pokrajinami, velemestnim vzdušjem in čudovito naravo. Nepričakovane možnosti za rekreacijo in zabavne športne aktivnosti za vsakogar pa bodo vaš oddih v osrčju nemške industrijske dediščine samo še bolj začinile! Tako raznolika kot so sama poimenovanja za regijo, tako barvita in bogata je v Porurju tudi ponudba najrazličnejših doživetij in športnih aktivnosti. Obiskovalcem so na voljo odlične kolesarske poti, jalovišča za gorsko kolesarjenje, jezera za supanje in smučanje na vodi, visoki plavži za plezalne užitke, plinohram za potapljanje, v Bottropu pa lahko celo poletite. Obiskovalci si na Skywalku lahko od blizu ogledajo mogočni plavž, v katerem se je vse do leta 1998 iz železove rude pri več kot 2000°C pridelovalo surovo železo, obenem pa se lahko povzpnejo 64 metrov v višave, kjer jih čaka čudovita panorama Dortmunda.
Aktivni oddih v Nemčiji
© Ruhr Tourismus, Schlutius
Aktivni oddih v Nemčiji
© achimmeuer.com, Achim Meuerer

Jesenska doživetja v Europa-Parku

Europa-Park, največji tematski park v Nemčiji in drugi v Evropi, na 95 hektarjih površine obiskovalcem nudi več kot 100 zabavnih atrakcij in kar 15 evropskih tematskih vasi.V tematskih vaseh lahko spoznate tipično arhitekturo, kulinariko in vegetacijo posameznih evropskih držav, za piko na i in veliko mero navdušenja pa bodo poskrbele številne edinstvene zabavne atrakcije. Tudi v letošnji sezoni so se lahko obiskovalci veselili številnih presenečenj in novosti. Konec pomladi 2016 je s t.i. »Zelenim otokom« zaživela najnovejša tematska vas Europa-Parka, že 15. po vrsti, in sicer Irska. V osrčju zelenega gričevja idilična irska ribiška vasica vabi predvsem male obiskovalce, da se npr. zapeljejo s traktorjem »Old Mac Donald‘s Tractor Fun«, na vrtiljaku s čolnički »Sheep Rock« ali pa na zmajčkovem vrtiljaku »Spinning Dragons«. Velika pokrita igralnica »Limerick Castle«, kjer se bodo lahko mladi raziskovalci potopili v mistični svet starega irskega gradu, pa v vasici zagotavlja brezskrbno zabavo ob vsakem vremenu.

Že več kot 10 let Europa-Park svoje obiskovalce odvisno od letnega časa pozdravlja tudi z različnimi tematikami in dekoracijo. Pomlad v Europa-Parku je vedno v znamenju novega in svežega, poletje pa navdušuje z vodnimi atrakcijami in zanimivimi osvežitvami. Več kot 180.000 buč in srhljive maske zavzamejo Europa-Park vsako leto v jeseni, ob pričetku zime pa se zabaviščni park spremeni v pravo zimsko pravljico z božičnimi drevesci, praznično razsvetljavo, zimskimi atrakcijami in bogatim božičnim programom.
Europa-Park
© Europa-Park
Europa-Park
© Europa-Park

Nagradna igra je zaključena!

Čudovit 3-dnevni oddih (2 nočitvi) za dve osebi v BEST WESTERN PLUS Hotelu Baltic Hills Usedom, ki se nahaja na Usedomu, enem izmed najlepših otokov v počitniški deželi Nemčiji PREJME:DAVORIN VODE

Srečni izžrebanec bo o koriščenju nagrade obveščen tudi preko e-pošte. Nagradna igra je trajala do 31.1.2017.

Iskrene čestitke nagrajencu in obilo užitkov ob koriščenju nagrade!

​Poleg razkošnega ambienta hotel gostom nudi tudi kopico različnih možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa ter številne sproščujoče wellness programe. Gostom hotela so na voljo tako velik zunanji bazen in prostran vrt kot tudi finska savna v prijetni leseni brunarici in sodobno igrišče za golf. Otok leži v južnem delu Baltskega morja, velja pa za eno izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij v Nemčiji. Otok navdušuje s čudovitimi peščenimi plažami in kristalno čisto morsko vodo, uvršča pa se tudi med najbolj sončne regije počitniške dežele Nemčije.