Adventni dan v Budimpešti in križarjenje po Donavi

Izjemno bogat program z vključenim prevozom, kosilom, pijačo in vsemi ogledi!
budimpesta-panorama

Program:
Odhod iz Ljubljane ob približno 05:00 uri zjutraj in vožnja proti Budimpešti. Možen vstop tudi v Celju, Mariboru in Murski Soboti.

Prihod v adventno Budimpešto v dopoldanskih urah. Budimpešta se razprostira na obeh bregovih Donave, ki ločuje in povezuje v Budimpešto, prej samostojni mesti Budim in Pešto.

Naš ogled bomo začeli na Citadeli od koder bomo imeli fantastičen razgled na mesto. Po ogledu spomenika neodvisnosti, se bomo zapeljali čez čudovit Elizabetin most in uživali na panoramski vožnji po živahnem mestnem centru.

Sledi vkrcanje na našo ladjo. Na panoramskem križarjenju po reki Donavi bomo videli čudovit parlament, Kraljevo palačo, mostove, otočke in druge meste znamenitosti. Na ladji bomo imeli okusno kosilo z vključeno pijačo. Na voljo bogat samopostrežni buffet z veliko izbiro madžarskih specialitet ter pijača (vključena je penina dobrodošlice, 0,25l mineralne vode ter kozarec vina ali kozarec piva ali kozarec brezalkoholne pijače).

Po križarjenju bomo nadaljevali ogled mestnih znamenitosti v Pešti, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči; med drugim si bomo ogledali Trg herojev z osrednjim, 36 metrov visokim stebrom, na katerem stoji kip angela Gabrijela, nato Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Stefana.

Po ogledih bomo imeli nekaj prostega časa za obisk adventnih stojnic ter nakupovanje in uživanje v živahnem starem centru mesta na ulici Vaci, kjer se nahaja mnogo trgovin, lokalčkov in restavracij.

Za konec si bomo ogledali še eno največjih znamenitosti Budimpešte, zgodovinski Budim in Grajski grič. Tu stoji neorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v neogotskem pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Od tam je čudovit nočni razgled na veličasten parlament, mostove, Donavo z našo ladjico ter center mesta.

V večernih urah odhod nazaj proti Ljubljani. Prihod domov v nočnih urah.

Cena: 85 € / osebo

Termini:

  • 28.12.2019 – ZAGOTOVLJENO

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor in Murska Sobota

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz Ljubljana – Budimpešta – Ljubljana v turističnem avtobusu višje kategorije,
  • panoramsko križarjenje po reki Donavi (90 min) z vključenim kosilom in pijačo (3 pijače),
  • vodeni ogledi znamenitosti Budimpešte s slovenskim vodnikom in avdioguide slušalkami,
  • organizacija potovanja in ddv.

Cene za otroke:

  • do 12 leta: 75 € na osebo
  • do 6 leta: 59 € na osebo

Možna doplačila (po želji):

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini – Coris: 5,50 € / osebo,
  • riziko odpovedi v primeru bolezni, nezgode: 10 € / osebo.

​Možno plačilo na 2 obroka. Prvi obrok ob rezervaciji, 2 obrok 14 dni pred odhodom.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec!

Dodatne informacije:
041 320 620
mirjam@potnik.si

Pohitite in si zagotovite svoj sedež. Ne bo vam žal 🙂