Astrokartografija

Astrokartografija je področje astrologije, ki se ukvarja s preučevanjem osebe in prostora, ki ga obkroža. Ni samo važno, kdo smo, ampak tudi kje smo. Pomembno je vedeti, v kakšni korelaciji je oseba in mesto na zemlji, kjer preživlja svoj čas. Astrokartografija tako spada med astrološko modernejše tehnike, ki upoštevajo vse zakonitosti prostora in časa.
Astrokartografija se ukvarja tudi s predvidevanjem, kje se bomo bolje počutili, kje bomo mogoče našli ljubezen in bomo bolj uspešni. V današnjem času, ko veliko potujemo, študiramo v tujini ali se tam zaposlujemo in celo ustvarimo dom, nam ta tehnika lahko pomaga k lažji odločitvi. Vsak od desetih planetov ima svojo lego na zemljevidu sveta. Kot vemo, smo ljudje občutljivi na spremembo geografskih koordinat in z njimi povezanih energij, ki se s spremembo lokacije spreminjajo. Za izračunavanje lahko uporabimo več različnih tehnik; ACG je neposredno vezana na kotne točke, tehnika lokalnega prostora (geodetska tehnika) pa bazira na astroloških znamenjih, ki pokrivajo določena zemljepisna področja. Ta tehnika kaže, na kakšen način država in okolje sprejema posameznika in kakšne so energije prostora.

ACG tehnike vedno kombiniramo z natalno karto, za odhod v tujino preučimo deveto in tudi dvanajsto astrološko hišo, ki nas lahko tudi usmerijo v določene kraje in države, npr.: pogledamo, kam gredo vladarji devete astrološke hiše (daljše poti) in tudi tretje hiše (krajše poti) v naši rojstni karti. Pogoj je seveda, da imamo izrisano rojstno karto. Ti kazalci nam lahko pokažejo, kam nas bolj vleče: na vzhod, zahod, jug ali v bolj severne države in kje se bomo najbolje počutili. Tako vidimo, da lahko astrokartografijo uporabimo za različne namene, vsekakor pa nam služi tudi pri načrtovanju izbire potovanja. Pa lepo popotovanje vam želim!

 

Piše: Tatjana Štempihar, psihološka astrologinja
tatjana@sankalpa.si

Komentirajte!

Kam pa vas bolj vleče: na sever, jug, vzhod ali zahod? Vas katere dežele še posebej privlačijo?