Budimpešta – adventni izlet – Potnik.si

Adventni vikend Potnik.si izlet v Budimpešto
16.-17.12.2017 

Odpravite se z nami in skupaj odkrijmo lepote madžarske prestolnice Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja privlačen cilj številnih popotnikov. Čaka nas tudi postanek ob “madžarskem morju” – Blatnem jezeru – in po želji obisk čarde s folklornim programom ter večerjo.

Program:
1. dan: sobota, 16.12.2017

Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije (Ljubljana – Celje – Maribor – Murska Sobota) in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben čar. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožnja do Trga herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Mestno središče je najlepše ravno v adventnem času, ko so stojnice polne klobasic, kuhanega vina, groga, darilc in drugega predbožičnega blaga. Prosit čas za samostojne oglede, kosilo, obisk stojnic in morda skok do nepozabne pokrite tržnice.

Nato sledi avtobusni ogled ostalih mestnih znamenitosti – vožnja mimo Parlamenta do veličastne Štefanove katedrale, ki navduši vedno znova še tako zahtevnega obiskovalca. Nastanitev v hotelu pozno popoldne.

Zvečer priporočamo, da se odpravite z nami na etno večer s plesom, glasbo in večerjo v čardi, kakor imenujemo tradicionalne madžarske restavracije. Besede, kot so čardaš, cimbale, po tem večeru več ne bodo neznanka za vas.

2. dan: nedelja, 17.12.2017             
Po bogatem samopostrežnem zajtrku imate najprej možnost, da si za doplačilo mesto ogledate še z druge perspektive. Vabimo vas, da se odpravite na panoramsko vožnjo z ladjico od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Sledil bo »skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača, od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa bo za kosilo, skok da katerega izmed nakupovalnih centrov ali katerega izmed muzejev ,nato pa odhod proti Citadelli, panoramski razgled in zadnja fotografija ter odhod proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


Cena: 79 € / osebo

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • slovensko vodenje,
  • nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
  • zunanji ogledi po programu,
  • organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačilo:

  • stroški rezervacije: 15 € / rezervacijo.

Doplačila po želji:

  • zavarovanje v primeru rizika odpovedi (4,05% od zneska rezervacije),
  • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): cca. 6,5 € / osebo.

Možna doplačila vodniku na izletu:

  • etno večer v čardi z večerjo, plesom in živo glasbo: 24 € / osebo (otroci do 18 leta: 15 € / osebo),
  • enourna panoramska vožnja z ladjico po Donavi: 12 € / osebo (6 € za otroke do 18. leta).

Vstopna mesta (najavite ob rezervaciji):
– Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec

Povabite še vaše prijatelje in skupaj se nam pridružite na zanimivem izletu. Za prijavo, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. 


Dodatne informacije:
01 2006 345
info@potovanje.si

Se vidimo na izletu 🙂