Čaroben aktivni oddih v Ribno Alpine Resortu

S partnerjem sva majski vikend oddih preživela v Ribno Alpine Resortu na idilični lokaciji sredi gozdov, a vendarle tako blizu Bleda. Sproščanje v lastni leseni kadi z vročo vodo, mir in tišina ter nešteto možnosti za aktivno raziskovanje okolice je le nekaj razlogov, zakaj lahko rečeva, da sva doživela čaroben oddih, ki nama bo še dolgo ostal v lepem spominu.

Hotel in glamping

Ribno Alpine Resort se nahaja v idilični vasici Ribno, tik ob Bledu. Izbirate lahko med tremi vrstami nastanitve. Ribno Alpine hotel, Ribno Alpine glamping in Ribno luxury glamping. Midva sva prvo noč preživela v hotelu, drugo pa v luksuznem glampingu.

Po prihodu in prijavi na recepciji sva se namestila v dodeljeni sobi. Že prvi vtis je bil nekaj posebnega, saj je soba kot tudi celoten hotel v lesnem izobilju. Soba je bila prostorna, z udobno posteljo, manjšim kotičkom za branje, lepo urejeno kopalnico in manjšim balkonom. Hitro sva zaznala, da naju čaka sproščujoč vikend, saj sva ob posedanju na balkonu lahko slišala le ptičje žvrgolenje in šumenje listja v vetru.

Luksuzne glamping hišice

Drugo noč sva prebila v eni od 17 luksuznih glamping hišic, ki  že na prvi pogled obljubljajo čaroben in nepozaben oddih. Vsaka hiška ima svojo kopalnico z infrardečo savno, na terasi pa še lastno leseno kad s toplo vodo. V hiškah lahko bivajo do 4 osebe, saj sta poleg zakonske postelje v zgornjem delu na voljo še dve ležišči.  Lesene hiške pričarajo neko domačnost in tista lesena kad na terasi kar kliče, da jo čimprej preizkusiš…

Hiške se nahajajo ob naravnem bazenu, ki celotnemu doživetju doda nek poseben čar. Ob bazenu so lesene ploščadi, na katerih sva se nastavljala toplim sončim žarkom. Ko pa je postalo prevroče, sva na hitro preizkusila tudi temperaturo vode v bazenu. Za tople dni je bazen vsekakor odlična osvežitev.

Ko je sonce zašlo oz. v najinem primeru, ko so oblaki prekrili nebo, je napočil čas, da preizkusiva tudi savno in vročo kad. Kaj je lepšega kot sproščanje v topli vodi v kadi, medtem ko opazuješ, kako nežno pada dež?

Za zadovoljne želodčke

Med bivanjem pa so seveda dobro poskrbeli tudi za najine želodčke. V hotelski restavraciji sta na voljo samopostrežni zajtrk in večerja. Izbira je pestra, tako da bo zagotovo vsak našel kaj po svojem okusu. Za večerjo smo lahko izbirali med mesnimi in ribjimi jedmi, različnimi prilogami in dvema vrstama juh. Seveda je na voljo solatni bar, za konec pa še sveže sadje in pestra izbira sladic.

 

Za zajtrk nudijo vse, od klasičnih klobasic in jajc do velike izbire namazov in kosmičev. Seveda ne moremo mimo sladkih dobrot in svežega sadja. Posebej me je navdušilo, da so nudili veliko bio izdelkov, pohvalili pa so se tudi s tem, da se trudijo zmanjševati količino odpadkov.

 

Zero waste

Celotna zgodba resorta je napletena okoli skrbi za okolje. Ribno Alpine Resort je prvi in zaenkrat tudi še edini hotel oz. resort v Sloveniji, ki je prejel certifikat Zero Waste Hotel. Zares sva na vsakem koraku opazila, da ne gre le za nek ”marketinški” trik, pač pa hotel dejansko stremi k trajnostnemu razvoju. Prva zanimivost je, da v sobah ni košev za smeti, so pa v vsakem nadstropju postavljeni leseni zabojniki za ločevanje odpadkov.  Na splošno celoten hotel zaznamuje les in marsikateri kos pohištva je narejen iz starega slovenskega lesa. Plastike v hotelu praktično ni.

Tudi v restavraciji napisi opozarjajo na spoštljiv odnos do hrane. Bolje, da si hrano naložimo večkrat, kot da si naložimo (pre)polne krožnike in polovico hrane zavržemo.

Raziskovanje okolice peš ali s kolesom

Seveda pa sva najin dopust preživela tudi precej aktivno, saj okolica ponuja nešteto možnosti za kolesarjenje, sprehode in pohode po okoliških hribih. Kljub temu da je včasih kar težko zapustiti prijetno vzdušje v resortu, sva se že prvo popoldne odpravila na raziskovanje bližnje okolice. Najprej sva se odločila, da se sprehodiva do Save Bohinjke, ki teče le kakšnih 15 minut hoje od resorta. Midva sva naredila celoten krog od vasi Ribno do Save Bohinje, mimo bajerja Ribno, do vasi Selo pri Bledu in nazaj do resorta. Če si zaželite nekaj miru in tišine, potem bo pot skozi gozdiček verjetno prva izbira tudi za vas.

Naslednji dan sva okolico raziskovala na kolesu. Ribno Alpine Resort je specializiran kolesarski hotel, kjer nudijo  vse storitve za dober kolesarski dopust. Možna je izposoja različnih vrst koles od e-kolesa, gorskega kolesa do gravel kolesa, prav tako pa poskrbijo tudi za servis, svetovanje, organizirajo pa celo vodene kolesarske izlete. Midva sva se odločila za izposojo e-kolesa, in ker je Bled le nekaj minut stran, sva se s kolesi podala v smeri Bleda.

Idilična lokacija le streljaj od Bleda

Resort ima zares posebno lokacijo, saj se hitro zazdi, kot da se nahajate nekje sredi gozdov, stran od vsega, pa vendar je do Bleda z avtom manj kot 5 minut vožnje, s kolesom pa približno 15 minut. Tako lahko preživite oddih stran od množic, v isti sapi pa preizkusite vso turistično ponudbo Bleda.  Midva sva eno dopoldne preživela na kolesu in obkrožila Blejsko jezero, zadnji dan pa sva najela čoln in se podala na Blejski otok.

V današnjem (pre)hitrem svetu se skoraj vsakodnevno znajdemo v stresnih situacijah. Zakaj si ne bi torej vsaj kdaj privoščili sproščenega vikenda, brez stresa, brez obveznosti in le umirjeno uživali v čudovitem okolju? Midva sva se v opisanem vikendu resnično sprostila in nabrala nekaj nove energije za vse prihodnje izzive.

Avtorja članka: Mirjam in Polde