Kam na kratek izlet z letalom

Včasih težko najdemo dovolj časa za dolge počitnice, vseeno pa si želimo pobegniti iz vsakodnevnega vrveža in odkriti nekaj novega. Potovanja z letalom so odlična možnost, da si v kratkem času ogledamo nove destinacije, ki so oddaljene več ur vožnje. Preverite, kam se lahko z letalom odpravite na kratek izlet, da boste kar najbolje izkoristili podaljšan vikend ali nekaj prostih dni.

Evropske prestolnice z letom iz Ljubljane

Če imate na voljo le nekaj dni, vam priporočamo, da si ogledate, kam lahko poletite z Ljubljanskega letališča. Tako ne boste izgubljali dragocenega časa z vožnjo do letališča in nazaj, ampak boste lahko bolj kakovostno izkoristili dani čas za raziskovanje novih kotičkov. Super ideja za nekajdnevni oddih so evropske prestolnice, kjer boste na relativno majhnem območju lahko spoznali in doživeli veliko.  Z letalom lahko v nekaj urah pridete do teh mest, kjer lahko uživate v kulturi, zgodovini, kulinariki in nakupovanju. Sprehod po pariških ulicah, obisk kraljevih palač v Londonu ali raziskovanje znamenitosti v Skopju vam bo zagotovo ostalo v lepem spominu.

Navdušeni nad zgodovino ali prostrano pokrajino

Čeprav bo marsikomu polet iz Ljubljane prihranil nekaj časa, se marsikdo raje odloči za polete z bližnjih letališč, saj je izbira destinacij večja, poleg tega pa lahko tako najdete tudi precej cenejše povezave. Če bi raje kot mestna središča raziskovali naravne znamenitosti, vam priporočamo destinacije, kot so Amsterdam, kjer vas bodo v pomladnih mesecih navdušila polja tulipanov, ali pa Oslo, ki vam lahko predstavlja odlično izhodišče za obisk čudovitih fjordov. Tudi zgodovinski navdušenci boste lahko izkoristili podaljšan vikend za odkrivanje delčka zgodovine. Sprehodite se po rimskih forumih, občudujte Panteon v Atenah ali pa raziščite Gaudijeve mojstrovine v Barceloni.

Sprostitev ob morju

Prihajajo toplejši meseci, ko marsikdo izkoristi vikend za oddih na morju. Pa vendar ni nujno, da se omejite le na slovensko ali hrvaško obalo. Z le nekajurnim poletom so vam dosegljive številne destinacije ob Sredozemskem morju, kot so Mallorca, Grčija, Sicilija in Malta. Sprostite se na plaži, zaplavajte v kristalno čistem morju, uživajte v nepozabnih sončnih zahodih, raziskujte zgodovinske znamenitosti in uživajte v lokalni kulinariki.