Chicago – vetrovno mesto

Chicago je tretje najbolj naseljeno mesto v ZDA ter največje mesto v ameriški zvezni državi Illinois. Je mesto umetnosti, arhitekture in jazza. Chicago leži na bregovih jezera Michigan, kjer so prebivalci velikokrat izpostavljeni vetrovnemu ozračju. Prav zaradi vetra si je mesto Chicago pridobilo vzdevek Windy City, kar pomeni vetrovno mesto.
Mesto bluesa in zgodovine
Mesto s pravo ameriško dušo je pomembno vlogo imelo že v zgodovini Amerike, predvsem kot pomembno križišče številnih prevoznih poti. Jazz, blues in Chicago so neločljivo povezani. Chicago stil jazz je znan po solo improvizaciji, mesto pa še danes slovi po svojih jazz in blues klubih.
Ob Michiganskem jezeru se vzhodno od središča mesta nahaja ena največjih mestnih znamenitost, Navy Pier. Ta od od obnove v poznih osemdesetih letih služi kot središče z zabaviščnimi in konferenčnimi centri, razstavnimi prostori in restavracijami.
Ob obisku Chicaga vam priporočamo tudi ogled tekme baseballa z moštvi Chicago Cubs ali White Sox na znamenitem stadionu Wrigley Field.
Sejšeli- Air France

Sejšeli- Air France

Čudovite znamenitosti Chicaga- znameniti Willis Tower
​Chicago ponuja nekaj za vsakega popotnika. 2 najbolj prepoznavni ikoni Chicaga sta Willis Tower in John Hancock Center. Priporočamo vam obisk čudovitega Millennium Parka, obiščite tudi Museum Field in Lincoln Park Zoo. Če imate raje nakupovanje, pojdite se sprehodit po Michigan Avenue. V delu, ki se imenuje “Magnificent Mile”, so na voljo razkošne veleblagovnice, vrhunske restavracije, visoke pisarne in hoteli.

​Willis Tower s približno 25.000 obiskovalci na dan je ena največjih znamenitosti Chicaga. ​Willis Tower, znan tudi pod imenom Sears Tower, je trenutno s svojimi 442 metri višine druga najvišja stavba v Severni Ameriki. Zgrajen je bil leta 1973 in takrat veljal za najvišjo stavbo na svetu. Sears Tower je bil nekaj več kot 24 metrov višji od Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku. Desetletja je stolp ohranil svoj rekord višine, leta 1998 pa ga je presegla stavba Petronas Twin Towers v Kuala Lumpurju. Danes je novi One World Trade Center v New Yorku višji od Tower Willis – zahvaljujoč anteni na strehi .
Willis Tower ​ ima kar 110 nadstropij, na 103. nadstropju pa se nahaja najvišji observatorij v Chicagu. Kar 412 metrov nad cesto, obiskovalcem daje neverjeten pogled iz ptičje perspektive na mesto Chicago. Če se na Skydeck odpravimo na jasen, sončen dan, lahko naša vidljivost doseže tudi do 80 kilometrov daleč oziroma kar v 4 različne zvezne države.

Picture

Lincoln Park Zoo je živalski vrt v Chicagu, zgrajen že leta 1868. Nahaja se ob jezeru v Lincoln Parku. V živalskem vrtu lahko vidimo veliko zanimivih in eksotičnih živali, vstop pa je prost.
Eden glavnih simbolov v Chicagu  je fontana Buckingham, ki  se nahaja v Grant Parku. Ta velika fontana je bila zgrajena leta 1927. V njej je več kot 5.700.000 litrov vode. Vsako polno uro glavni vrh v središču vodnjaka sproži vodotok 46 metrov visoko navpično v zrak, ki ga lahko opazujemo 20 minut.
Med ogledom mesta pa ne morete niti mimo sklulpture Cloud Gate. To je javna skulptura v obliki fižola, ki je postavljena v Millennium Parku. Postavil jo je umetnik Anish Kapoor leta 2006. Skulptura je izdelana iz nerjavečega jekla in tehta kar 100 ton. Površina skulpture odraža silhueto mesta.

Sejšeli- Air France

Poletite z nami v Chicago!

Iščete poceni let v Chicago? S KLM se vaš dopust začne, že ko stopite na krov. Na interkontinentalnih letih seveda ne gre brez lastne zabave:  filmov, iger in glasbe. Uživajte v pestri izbiri prigrizkov in pijač ter okusnih obrokov. Temu dodajte še katero od številnih priročnih dodatnih storitev in na destinaciji boste že, preden se boste tega zavedali.
Vsebino omogoča KLM