Doživite Crikvenico (za zdravje in na prostem)

Zdravi, aktivni in polni doživetij v maju

Kako je videti, ko vsak vikend odkrijete novo športno-rekreativno izkušnjo? In to v stoletni oazi zdravja, kjer uživajo neutrudni ljubitelji narave in sprostitve?

Poiščite svojo najljubšo zgodbo na Crikveniški rivieri, kjer bodo pomladne barve s Experience Crikvenica (Health & Outdoor) še lepše. Ta zanimiv projekt Turistične skupnosti mesta Crikvenica bo povezoval zdravje, aktivnosti in rekreacijo na svežem zraku, gastronomijo in druženje vseh generacij.

Prijetna in blaga klima, kombinacija čistega morskega in gorskega zraka, kilometri sprehajališč, kolesarskih in pohodniških poti nudijo številne možnosti za sprostitev in aktivnosti ob morju in v zelenem zaledju Crikveniške riviere v vsakem letnem času. Našteti aduti, z željo po ohranjanju bogate tradicije zdravstvenega turizma in združevanju vseh njegovih vrednot, so največja motivacija za Experience Crikvenica (Health & Outdoor).

Štirje razburljivi tematski vikendi v maju bodo prinesli vrsto zanimivih in pestrih dogodkov, ki so za uporabnike brezplačni.

Najmlajšim je namenjen prvi, otroški športni vikend od 6. do 7. maja 2022. Program bo ves dan potekal na Trgu Stjepana Radića v Crikvenici, ki bo postal veliko igrišče za šport in zabavo. Udeležence čakajo rekreacijska oprema, trampolini, različni poligoni (vožnja s skuterji, obroči, 20 metrov dolg ninja poligon), veliko igrišče za odbojko, koši, človeški nogomet in pikado, vodilo pa jih bo devet animatorjev.

Sledi vikend na kolesih, kolesarski vikend (14.-15. maj), ki bo prinesel vrsto zabavnih in napetih trenutkov tako za kolesarje kot za gledalce. V soboto bo v centru Crikvenice dopoldne program Kids Cro Race Demo združil telesno aktivnost z digitalno tehnologijo.

Na trgu bo postavljenih več trenažerjev, naprav namesto zadnjega dela kolesa, ki služijo kot simulacije. Otroci bodo vozili virtualne kolesarske dirke, poleg simulacije ceste pa bo prikazana tudi animacija vožnje na velikem platnu. Fantje in učenke bodo razdeljeni v kategorije, tekmovali pa bodo pod enakimi pogoji, da bi dosegli čim boljši rezultat v najkrajšem možnem času.

Nedelja, 15. maja, je rezervirana za 8. XC maraton Crikvenica. Start in cilj te mednarodne kolesarske dirke, ki se točkuje za pokal XCM Hrvaške 2022, je na Trgu Stjepana Radića v Crikvenici in se vozi po Crikveniško-vinodolski rivieri. Kategorije tekmovalcev, ki se bodo udeležili maratona, so Elite & U23, Mladinci (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D, Športni in rekreativci.

Prijavite se lahko na http://grabarsport.hr/ostali-sportovi/ ali po e-pošti grabarsport@grabarsport.hr do 13. maja do 12. ure. Dirka se prične ob 10.30 z obvezno kotizacijo (vključuje štartno številko, čip za merjenje časa, majico, kosilo in osvežilne pijače ob progi). Najboljši v kategorijah osvojijo denarne nagrade, več na bkc.hr.

Sledi rekreacijski vikend 21. in 22. maja. Crikveniški Trg Stjepana Radića bo dva dni stičišče vseh, ki si želijo rekreacije, sprostitve in zdravega tekmovalnega vzdušja, vse pod budnim očesom izkušenih trenerjev.

V soboto, 21. maja, se ob 9. uri pričnejo gibalne in raztezne vaje v skupinah, namenjene vsem starostnim skupinam. Vzporedno bodo potekale spremljevalne prikazne dejavnosti, urejen bo poligon za otroke in razna tekmovanja, med katerimi je zagotovo najbolj zanimivo tekmovanje v potiskanju sani po kategorijah (osnovna in srednja šola). Ob 16. uri se na trgu prične družinsko tekmovanje v veslaških ergometrih v trajanju 5 minut. Vabljeni vsi družinski člani, ki se lahko izmenjujejo po želji, cilj pa je prehoditi čim več metrov in se seveda dobro zabavati.

V nedeljo, 22. maja, ob 9. uri se bodo na trgu nadaljevale vadbe, sledile pa bodo še ostale aktivnosti testiranja telesne pripravljenosti (sani z utežmi, „farmer walk“ hoja itd.). Ob 16. uri je ekipno tekmovanje na fitnes vzdržljivostnem poligonu, ki traja 3 minute in vključuje ASSAULT BIKE, sani z utežmi in Concept2 bike erg. Razdeljeno je v dve kategoriji – športniki in rekreativci, eno ekipo pa sestavljajo trije člani (ženska in moški). Zmagovalec je ekipa z največ skupnimi kalorijami in metri.

Vikend veslanja in hoje bo potekal od 28. do 29. maja. Oba dneva bo v Jadranovem potekal regatni pokal, tekmovanje v veslanju v skupno 22 veslaških disciplinah. V soboto, 28. maja, bo na sporedu pokalna regata, v nedeljo pa tekma osmercev, atraktivne veslaške discipline. Slikovito morje in čudovita narava majhnega obmorskega mesteca bosta veslačem in tudi gledalcem priskrbela nepozabne trenutke.

Razen na morju bo aktivno tudi na kopnem z organiziranim interpretativnim sprehodom po Crikveniški rivieri. Zanimivo bo tudi v Mestni športni dvorani v Crikvenici, kjer bo od 27. do 29. maja potekal 33. mednarodni košarkarski veteranski turnir Old Stars Zagreb 2022.

Seveda je hrana neizogiben del zdravega načina življenja, zato bodo Experience Crikvenica začinili domiselni kuharji, ki bodo maja pripravili posebno gastronomsko ponudbo. Sodelovale bodo izbrane restavracije na Crikveniški rivieri, zdravi meniji po promocijskih cenah pa bodo sestavljeni iz več hodov.

Da bo vaše doživetje ene najbolj znanih destinacij zdravstvenega turizma še intenzivnejše, bodo zdravstvene ustanove Crikveniške riviere (Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce) imele posebno ponudbo tretmajev in storitev.

Vse podrobnosti in novice v zvezi s temi programi najdete na rivieracrikvenica.com in Facebook strani Crikvenica – Hrvaška. V primeru slabega vremena aktivnosti odpadejo.

Naj bo ta pomlad še bolj živahna, bolj zdrava in vesela z Experience Crikvenica (Health & Outdoor)! Pridružite se nam na športno-rekreacijskem in gastronomskem izletu v mesecu maju!

Riviera zdravja vas pričakuje! 🙂