Doživite vonj pomladi v Dubrovniku

Dubrovnik je svetovni biser bogate zgodovine, kulture, veličastne arhitekture in zagotovo eno najlepših mest na svetu. Ko ga obiščete, se boste vedno znova vračali k njemu in če ga še niste, to storite čim prej in se prepričajte sami. Mesto je lepo in zanimivo v vseh letnih časih, vendar vam priporočamo, da ga obiščete spomladi in v Dubrovniku doživite spomladanski vonj. To je čas, ko uspevata mimoza in mandlji in dnevi postajajo daljši in toplejši.

Vonj po morju prihaja iz svežih ostrig, ki imajo najboljši okus spomladi. V vedno daljših dneh vas narava vabi na sprehode ob morju, na otok Lokrum, z ljubljeno osebo.

Pomlad je pravi čas za prebujanje energije, oživitev telesa in duha v wellness centrih dubrovniških hotelov in različne športne aktivnosti  …

Mestno obzidje s trdnjavami in druge znamenitosti

Mestno obzidje Dubrovnika je največja atrakcija za obiskovalce in eden najbolj ohranjenih fortifikacijskih sistemov v Evropi, dolg 1940 metrov. Vključuje pet utrdb in šestnajst stolpov ter bastionov. Muzej je za obiskovalce odprt skozi vse leto skozi tri dostopne vhode – pri cerkvi sv. Luke na vzhodu, ob vhodu v staro mestno jedro iz Pil in pri Pomorskemu muzeju – Trdnjava sv. Ivana. Sprehodite se po obzidju Dubrovnika, kjer boste srečali tudi nekatere od impresivnih utrdb, ki so služile obrambi Dubrovniške republike.

Dubrovnik je bogat z znamenitostmi. Če vam uspe, obiščite številne cerkve in trge, otok Lokrum, Elafitske otoke Koločep, Lopud in Šipan, povzpnite se na Srđ, iz katerega se rasprostira eden najlepših razgledov.

Dubrovnik v treh dneh

Seveda lahko uživate v Dubrovniku, tudi če imate na razpolago le tri dni. V tem primeru vam predlagamo, da se sprehodite skozi mestno obzidje, nujno vstopite v Pomorski muzej in se seznanite z večstoletno pomorsko tradicijo Dubrovniške republike. Izvedite več o znanih mornarjih, matematiku Getaldiću in fiziku Ruđerju Boškoviću. Vzpnite se do utrdbe Lovrijenac, dubrovniškega Gibraltarja in si predstavljajte prizore iz Shakespearovih Hamleta, Macbetha in Julija Cezarja.

Otok Lokrum

Od mestnega pristanišča boste z ladjo prispeli do otoka Lokrum v pičlih desetih minutah, tu pa boste spoznali priljubljeno kopališče in izletniško točko tako blizu mesta, hkrati pa eksotičen, skrivnosten kraj, ki je povezan z mnogimi legendami in zgodbami.

Na otoku je majhno jezero – “Mrtvo morje”, primerno za otroke in neplavalce.