Kako lahko spite pod vodo?

Ste že slišali za hotele in restavracije pod vodo? Podvodni hoteli so še vedno v veliki meri plod bujne domišljije. Večina jih je še v fazi načrtovanja ali izgradnje, nekaj pa jih je že vseeno aktivnih in izmed teh vam predstavljamo 5 najbolj znanih.

Hydropolis

Nahaja se v Dubaju. Odprli so ga leta 2010 in je največji ter najimenitnejši podvodni hotel. V zadnjih letih v Dubaju raste prava pravljična arhitektura, tako da tukaj postanejo resničnost tudi najbolj divje sanje. Približno 66m pod gladino morja v Perzijskem zalivu je zrastel ogromen kompleks v obliki meduze in v velikosti velikega nogometnega igrišča. Razkošnost arhitekture in udobja na vsakem koraku se pozna tudi na ceni. Dostop do hotela je možen z čolni oziroma ladijami ter tudi z podzemno železnico. Cene se gibljejo nekje od  5000 $ na osebo/noč.

 

Spodaj si lahko pogledate kratko video predstavitev podvodnega hotela Hydropolis, ki vas bo navdušila:

Poseidon Undersea Resort

 Kar 40 metrov pod vodo na območju Fidžija je zrastel podvodni hotel Poseidon Undersea Resort, ki se ponaša s 5 zvezdicami in ga je zasnoval ameriški inženir podmornic. Privoščite si lahko izlete s podmornicami, potapljanje ter mnoge druge aktivnosti. Prav tako se vam iz sob odpira čudovit razgled na življenje v morju. Vse to si lahko privoščite “že” za od 2000$ na osebo na noč.

Jules Undersea Lodge

Podvodni hotel je poimenovan po znamenitem avtorju zgodbe 20.000 milj pod morjem. Prvi podvodni hotel, prvotno zgrajen v začetku leta 1970 ob obali Portorika kot laboratorij za raziskovanje, vendar so kasneje laboratorij preselili in od leta 1986 služi v turistične namene. V njem so bivali že številni zvezdniki in je pravi raj za ljubitelje potapljanja, ki tukaj lahko opravijo tudi tečaj potapljanja in se odpravijo na odkrivanje morskih ghlobin. Vhod v hotel je 21 metrov pod vodo, prav tako pa lahko iz vseh prostorov hotela uživate v čudovitem pogledu na življenje v morju. Hotel je primeren za tiste, ki hočejo doživeti nekaj edinstvenega, prav tako je čudovit za medene tedne ali za tiste, ki si radi privoščijo malo več udobja. Je pa potrebno kar globoko seči v žep, cene se gibljejo nekje od 700$ na osebo na noč.

Utter Inn

Mikael Genberg je imel vsekakor obilo domišljije, ko je izdelal svoj podvodni hotel Utter Inn leta 2000 na Švedskem. Gostom ponujajo sobe, ki nudijo možnost spanja 3m pod gladino jezera približno 1km od obale. Če želite, vam lahko dostavijo hrano, sicer pa ste v hotelu sami. Sobe ponujajo panoramski razgled na jezero in akvarij z ribami. Je zelo priljubljena destinacija v poletnih mesecih, zato so potrebne rezervacije precej vnaprej. Cene se gibljejo od 200 $ na osebo na noč.

Udersea Hotel Istanbul

Obilo turistov v Turčiji in povečanje konkurence je pripeljalo do tega, da so leta 2010 odprli tudi prvi podvodni hotel v Turčiji, ki sega 7 nadstropij pod morsko gladino. Čeprav so nekateri strokovnjaki mnenja, da ni dovolj globok, da bi nudil pravi podvodni pogled, kot ga nudijo nekateri drugi, je možno vseeno videti nekaj čudovitih utrinkov iz sob, jedilnic in drugih prostorov.

Gradnja podvodnih hotelov je v porastu, družba, ki ima v lasti tudi podvodni hotel Hydropolis ,načrtuje gradnjo podvodnih hotelov še v Londonu, Monaku, Münchnu, New Yorku ter na otoku Man. Ali ga bomo kmalu dobili tudi pri nas v Sloveniji?

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.