Labyrinth Ljubljana

Popolna tema, grozljivi zvoki, kriki – gremo lahko še enkrat?

Naša ekipa revije Potnik.si je doživela in preživela težko pričakovan po-novoletni teambuilding v Labyrinth Ljubljana. Samo druženje ob hrani in pijači za nas nikakor ni dovolj, zato je bilo doživetje, ki ga je za nas izbral sodelavec, vsekakor prava izbira.
Labyrinth Ljubljana je povsem nova slovenska ideja, ki se je oktobra lani rodila v srcu Slovenije – v Ljubljani. Je prvi in edini labirint svoje vrste. Gre za pustolovsko igro, postavljeno ob bok vsem že obstoječim escape room-om, vendar izpeljano na povsem drugačen, unikaten način.Po pravici povedano, se nismo prav dobro zavedali, v kaj se bomo podali. Ob prihodu smo bili seznanjeni s pravili igre, kaj kmalu pa nam je postalo jasno, da se večina pravil nanaša na varnost udeležencev, kar nam je že nekoliko povečalo adrenalin. Razdelili smo se v skupine in odšli v čakalnice, kjer so nas čakali izrezki iz črne kronike in pripomočki, za katere pričakuješ, da ti bodo v pomoč pri iskanju izhoda, tekom igre pa nisi več povsem prepričan.

Labirint je … živ

Igralci se morajo zoperstaviti razsežnemu labirintu, zavitemu v temo, ki jih iz razpotja v razpotje izgublja globlje vase. Čaka vas kar 1500m hodnikov v 2 nadstropjih in 150 min presenečenj ter zabave. Kar to igro najbolj loči od do sedaj že poznanih doživetij, je gibanje, akcija. Ne gre za hišo groze, kjer te nekaj straši in šokira, niti za že poznane sobe pobega. Je dejanski, v temo zavit labirint, postavljen v ogromno stavbo, v ozadju pa skrbno načrtovana igra. Cilj je, da ekipa tako dobro razreši labirint, da ga na koncu lahko v celoti zapusti, kar pa še zdaleč ni tako lahko, kot se morda zdi. V labirint se vsak igralec odpravi sam in zgolj s svetilko v roki, ki sveti le kratek čas. Ko si sam globoko v labirintu, brez sledu o izhodu, pot, po kateri si prišel, zabrisana med neštetimi hodniki, čas na svetilki pa neusmiljeno odšteva sekunde do konca, takrat postanejo stvari zares zanimive. Moraš se gibati, aktivno raziskovati – in ko si že krepko pregloboko v labirintu z veliko premalo časa za vrnitev, teci. Vse skupaj poskrbi za dobro adrenalinsko vožnjo srca. Ko pa že misliš, da labirint poznaš, ugotoviš, da ima ta svojo pamet. Labirint je … živ.

Teambuilding – ste ali niste pravi član ekipe?

​Igra je neprestana mešanica individualne preizkušnje v labirintu in skupinskega dela taktike. Je dober preizkus orientacije v temi, klavstrofobičnih nagnjenj, strahu pred temo in prevelike domišljije. Namenjena je teambuildingu. Vsak član se vrača v čakalnico in poroča skupini o svojih ugotovitvah. Ko član najde izhod, gre lahko ven in zmaga sam ali pa se vrne ter skupini pomaga do izhoda, s čimer si zaslužijo skupno zmago. Zaradi varnosti se vedno čaka zamudnike. Tako je eden naših zamudnikov »pomotoma« šel skozi izhod in njegove vrnitve nismo dočakali. Čez nekaj časa smo precej dolgo čakali tudi direktorja, ki pa se je sčasoma le prikazal. V popolni temi se je tako izgubil, da so mu morali pokazati pot nazaj, s tem pa si je prislužil tudi morje šal na svoj račun 🙂
Poglejte si kratek predstavitveni video >>

​Na žalost moramo priznati, da nobeni od petih skupin ni uspelo zaključiti igre, smo pa zato skupaj, polni vtisov in želja po novih izzivih odšli na zasluženo večerjo.

Nagradna igra je zaključena. Srečni nagrajenec je: MARKO TIŠLER
Nagrada: darilni bon za Labyrinth Ljubljana (za eno skupino 2-5 oseb).
Ste že obiskali Labyrint Ljubljana ali si to morda želite?