Lovran – staro mesto, polno slikovitih mediteranskih motivov

Picture
Katja in Marko

7 km zahodno od Opatije se nahaja ena danes najprivlačnejših turističnih destinacij na celotni Opatijski rivieri – mestece Lovran. Vabljeni v svet trajne lepote morja in gora, blage in zdravilne klime ter čara minulih dni v sedanjosti. Staro mesto, polno slikovitih mediteranskih motivov, mestni trg s svojim romanskim zvonikom, ki vam pričara križišče preteklosti s sedanjostjo, vrsta baročnih hiš, pariška cerkev, mala romanska cerkev ob morju, to je le segment zgodovinskih spomenikov, ki predstavljajo starodavne in kulturne vrednote Lovrana.

Postojte za hip in občutite še vedno močan vpliv pristnega podeželskega turizma, ki vam ga bodo domačini z veseljem pričarali, zraven pa ponudili okusne, avtohtone pridelke, kot so kostanj, beluši in češnje.

V mesto lahko prispete z avtomobilom, avtobusom, s trajektom, ladjo, z vlakom ali z letalom (letališče je oddaljeno le 40km – otok Krk, 150km – Ljubljana, Zagreb, Trst).

Lovran – prečudovito staro mestece
Hotel Villa Astra – obkrožena z bujnimi zelenimi vrtovi

Plaže – polno manjših in samotnih plaž, čisto morje

Peharovo in Kvarner sta glavni mestni plaži, tistim pa, ki
radi uživate v miru in tišini, svetujem, da se sprehodite par korakov od
glavnih plaž
, saj je mestece polno manjših in samotnih plaž, ki so vredne
vsakega koraka.V bližini je plaža Ićići (med Lovranom in Opatijo), ki je
dobila modro zastavo – ta zagotavlja čistočo morja
. Plaža je super za družine z
malimi in večjimi otroki, saj je na plaži zabaviščni park, različni tobogani in ponudba drugih aktivnosti, primernih za otroke. Lačni ne boste, saj je na plaži ogromno
barov in restavracij.

Lungomare – promenada, idealna za sprehode ali tek ob morju

Slavna obalna promenada je dolga kar 12 km, seže pa vse od Preluka do Lovrana. Prvi del promenade je bil dokončan leta 1889, drugi del, ki povezuje Opatijo z Lovranom, pa leta 1911.
Obalna promenada je nalašč za prijeten sprehod ob morju.
Lahko greste na večjo plažo ali pa si ob sprehodu najdete čisto svojo.

Aktivnosti – sprehodi, kolesarjenje, tek, pohodi v gore, številni festivali …

Nastanitve v dobro opremljenih in prenovljenih hotelih ter vilah, butične restavracije z izvrstno ponudbo hrane in pijače, družinski vinski bari in kleti, dolgi sprehodi ob čudoviti morski obali na znani lungomare in bogat kulturni program so le delčki, ponujeni s strani mesta, ob veliki gostoljubnosti, šarmu in toplini domačinov.

Mesto bo zadovoljilo tako alpiniste, nedaleč stran je gora Učka (1404 m), kot rekreativne športnike, ki se lahko sprehajate ali tekate po celotni dolžini obale.

Da pa se v mestu ne dogaja le poleti, dokazujejo različni festivali tekom leta – festival belušev v drugi polovici aprila, festival češenj v začetku junija, največji festival konec oktobra – festival kostanja – ter seveda poletje v Lovranu, ko imate na voljo vsakodnevne koncerte, prireditve ter igre.

Lovran - plaža za pse
Na svoj račun pa bodo prišli tudi hišni ljubljenčki.

Vila Astra – v objemu narave in v oazi zdravega življenja

Da je Lovran prava butična destinacija, dokazujejo številne
prenovljene vile
, ki so bile zgrajene še v avstro – ogrski monarhiji, ki mestecu
vlivajo kraljevi pridih. Ena izmed njih je tudi Vila Astra.Naju so pričakali z naslednjimi besedami: “Želimo, da se vsak naš gost pri nas počuti navdahnjen, uživa v tihi oazi zdravega življenja, obkroženega z naravno lepoto, edinstveno energijo in prav posebno klimo
Kvarnerskega zaliva. Naša želja je, da gostje od nas odidejo sproščeni, napolnjeni z energijo, še bolj kreativni, prerojeni in pripravljeni na nadaljnje izzive življenja – naši prijatelji.”Hotel Villa Astra je sestavljen iz Ville Astra in Ville Astra Nova. Vili sta locirani ena ob drugi in zgrajeni v istem obdobju (1903 – 1905). Sta popoln primer vil, zgrajenih v zgodnjem 20. stoletju beneške gotike. Obe vili ponujata dih jemajoč razgled na Kvarnerski zaliv, obkroženi sta z bujnimi zelenimi vrtovi in neposrednim dostopom do lepe Lovranske obalne promenade (lungomare), po kateri dosežete center Lovrana v 5 minutah hoje.Villa Astra ponuja 6 razkošnih sob, malo, intimno restavracijo, v kateri vam bodo postregli s pretežno organskimi jedmi elegantnega in prefinjenega okusa, recepcijo in aperitiv bar, zunanji ogrevan
bazen z barom ter wellness kotičkom. V vili Astra Nova pa se nahaja enajst popolnoma renoviranih sob (6 s pogledom na morje, ostale pa imajo pogled na vrt). Sobe imajo posebno barvno osvetljavo, brezžični internet, telefon, sef, mini bar, tuš kabino, sušilec las, kopalni plašč ter copate. Zajtrk je le par metrov stran v vili Astra, tisti bolj zaspani pa si ga lahko naročite kar v sobo.

Konferenčni center – idealen prostor za delavnice, teambuildinge, seminarje, …

Villa Astra ponuja 3 konferenčne sobe, ki sprejmejo od 8 do 30 ljudi. Sobe so izredno svetle, dve od treh s pogledom na morje. Prav posebna je tretja soba, ki ponuja pogled v odprto kuhinjo in na kuharja restavracije. Primerna je za gala večerje ali pa gostilniške teambuildinge, ki vključujejo kuharske delavnice. Sobe so tehnično opremljene z brezžičnim internetom, projektorjem, laserskim usmerjevalcem, tablo in pisali, bloki in svinčniki, na voljo pa so vam tudi različni sveži, zdravi prigrizki, od čaja, kave, soka, do rogljičkov, pit, slanih in sladkih dobrot… Po vnaprejšnjem dogovoru pa za vas pripravijo in organizirajo različno glasbo, izlete, prevoze, organizirane delavnice, poizkušanja vin, oliv, čaja, športnih aktivnosti..Ob rezervaciji vseh 6 sob v Vili Astra, so vam konferenčne sobe na voljo brezplačno.
Elegantne konferenčne sobe.
Organizirate pa lahko tudi malce drugačno prireditev.

Poroka – naj bo vaš dan res poseben

Vsem, ki sanjate o poroki na morju s prekrasnim razgledom zahajajočega sonca in sončnimi žarki, ki se odbijajo od morske gladine, zagotavljam, da bo Villa Astra izpolnila čisto vse vaše fantazije – večerja pri bazenu, meni s 4 ali 8 jedmi, okrasitev prostora, stolov, miz, cvetlični aranžmaji itd. Po želji pa vam uredijo tudi glasbo in dejanski poročni obred. Z besedami se težko opiše lepoto modrega morja, pomešanega z zelenim drevjem in belino cvetličnih aranžmajev.
Lovran - poroka v Hotel Villa Astra
Poroka se lahko odvija zunaj…
Lovran - poroka notri Hotel Villa Astra
… ali notri, če slučajno zagode vreme.

Kulinarika – izbrani okusi dalmatinske in istrske kuhinje

Popoln splet kreativnosti in tradicionalne kulinarike,
svežih lokalnih sestavin in skrbno izbrani okusi dalmatinske in istrske kuhinje
vam bodo pričarali nepozabno izkušnjo vsakega obroka, ki vam ga bodo pripravili
odlični hotelski kuharji, postregli pa zabavni in prijazni natakarji.Večina sadja in zelenjave, ki je uporabljena pri kuhi, je ekološka in iz njihovega lastnega vrta ali pa od lokalnih pridelovalcev, katerih pridelki so prav tako ekološki. Trenutno je hotel v postopku pridobitve certifikata ekološke restavracije, s tem pa bodo postali tudi prvi ekološki hotel na Hrvaškem.

Eno z naravo – Eno z življenjem

Najnovejši koncept, ki ga izvajajo v hotelu, je postati eno z naravo in tako resnično odkriti pravo enkratnost. Šele, ko se povežejo telo, razum in duša, lahko človek resnično stopi v stik sam s sabo. Tako gostom ponujajo program, ki jim lahko pomaga spremeniti trenutno situacijo v življenju (če to seveda želijo). Ponujajo storitve, kot so akupunktura, zdravstveni posvet z meritvami pulza, različne masaže (klasična, refleksna, tui-na, mediteranska, shiatsu, celostna), pilinge telesa (poživitveni, mediteranski, učvrstitveni), tenis, jogo, meditiranje in osebni pogovor za vašo morebitno spremembo v načinu življenja, z g. Vjekom Martinkom, trenerjem za intuicijo ter zavest.

 

Celotna izkušnja, Lovran in Hotel Villa Astra (ter Villa Astra Nova), je bila resnično nekaj posebnega. V kraju, ki je oddaljen le uro in pol vožnje iz Ljubljane, imate združenih toliko izvrstnih stvari, za katere želiva, da jih izkusite tudi vi. Hotel Villa Astra je res nekaj posebnega in vas bo nedvomno očaral.

Več informacij o ponudbi Hotela Villa Astra na njihovi spletni strani.

Picture

Komentirajte!

V katerem kraju se nahaja hotel Villa Astra?