Penina, jagode, bicikl in adrenalin (Ribno/Bled)

Picture
mag. Simon Meglič
Razmišljala sva in razmišljala, kje bi lahko za vikend uživala in bi bilo to nekje blizu. Padla je ideja. Kaj pa, če smukneva za vikend na Bled in v Ribno. Tam sva se maksimalno razvajala in se potrudila v čim večji polnosti doživeti kraj. Preberite si zanimvo reportažo in si poglejte, kaj vse lahko doživite na Bledu.

Savna, whirpool, jagode in čokolada …

_ V hotelu Ribno, ki je le streljaj od Bleda, so naju res lepo sprejeli in naju presenetili z gostoljubnostjo. Uredili so nama, da sva imela cel wellness samo zase, kar je posebno doživetje. Potila sva se v infra in turški savni, ki sta bili čisti in urejeni. Najboljše pa je bilo namakanje v whirlpoolu ob soju sveč. Uživala sva ob kozarčku penine, čokoladnem fondiju, v katerega sva namakala slastne jagode.
Picture
Takole sem užival v whirlpoolu in srkal penino.
Picture
Čokoladni fondi z jagodami in šampanjec. Mljask, mljask, to je bilo dobro…

Protokolarna večerja v Vili Prešeren

Po obisku wellness centra v hotelu Ribno sva se odpravila k Blejskemu jezeru. Po sprehodu ob jezeru sva se zasidrala v Vili Prešeren, kjer sva si privoščila protokolarno večerjo in tam jedla res vrhunsko hrano ob vrhunski postrežbi (pripročava za prave gurmane).

Gremo migat!

Oba sva po duši športnika, tako da sva se pošteno razmigala v Hotelu Ribno, kjer ponujajo en kup športnih aktivnosti.

Pojedina v Vili Bled

Če sva sinoči jedla protokolarno večerjo, kaj če bi si privoščila še protokolarno kosilo v stilu Josipa Broza Tita. Oblečena sva bila v kolesarske drese, vendar so naju vseeno lepo sprejeli.
Picture
Ameriška cadillac limuzina, ki je stala pred vrati Vile Bled. Zanimiva je bila registrska tablica, na kateri je pisalo FRANC.
Picture
Uživala sva v vrhunski pojedini, ki jo nudi Vila Bled. Za predjed sva jedla beluše v zeliščni kremi, nadaljevala sva s krompirjevo juho s čemažem. Sestavljena solata je bila nekaj posebnega. Vsebovala je bivoljo mozzarelo, pražene pinjole, marinirane beluše in slastne paradižnikove drobtine. Za glavno jed sva si privoščila file brancina s pirejem iz peteršiljevega korena.Za piko na “i” so poskrbele na koncu jagode in čokolada.

Hotel Ribno

_ Spala sva v hotelu Ribno, ki je dobra 2 km stran od centra Bleda. Zanimiv je, ker leži na mirni lokaciji in ima obilico možnosti za športne dejavnosti (kolesa, tenis, odbojka na mivki, ribolov). Če ujamete ribo, vam jo spečejo v hotelski restavraciji. Veliko ga obiskujejo družine, ker ima postavljenih kar nekaj igral za otroke. Za hotelom je tudi lepa terasa in piknik prostor, kot nalašč za kakšno poroko ali poslovno srečanje. V kleti hotela imajo disco, ki ga lahko najamete za privat zabavo. Cene so zmerne. Gostom nudijo različne pakete (romatnični, relax, pohodniški, piknik…).

Včasih se premalo zavedamo, koliko lepega lahko doživimo v naši neposredni bliži in da nam za to ni treba na drugi konec sveta.
Če si želite več informacij o Hotelu Ribno, Vili Bled in VIli Prešeren pojdite na:http://www.hotel-ribno.si/
http://www.vilapreseren.si/
http://www.vila-bled.si/

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook računom.