Raznolikost Nemčije – nagradni kviz

Sprehode po plaži, razglede na gore, jezerske krajine in gozdove, ki jim ni videti konca … počitniška dežela Nemčija ponuja vse to in še veliko več.

Bad Hindelang, pokrajina ob jezeru Schrecksee v Allgäju © DZT, Foto Axel Brunst

 

Nemčija ima raznoliko naravo, v kateri domujejo redke rastlinske in živalske vrste ter impresivne naravne krajine. Skoraj 50 % države predstavljajo rezervati za divje živali, skoraj tretjino države pa pokrivajo gozdovi. Ljubitelji aktivnosti na prostem bodo navdušeni nad številnimi gorami, od katerih je 23 vrhov višjih od 2500 metrov. Ljubitelji vode se lahko naplavajo v enem od 30.000 jezer ali eni od več kot 800 rek ali pa poiščejo svoj kotiček na 2600 km dolgi nemški obali. Naravne lepote lahko občudujemo na vseh koncih države, najbolj pa v 16 nacionalnih parkih, 104 naravnih parkih ali 16 Unescovih biosfernih rezervatih.

Kolesarka pot Bodensee-Königssee-Radweg ob jezeru Hintersee © DZT, Foto Günter Standl

 

Nemčija ponuja več kot 70.000 kilometrov kolesarskih poti – prav na vsakem vogalu vas čaka nova dogodivščina! Narava se razprostira vse do tam, kamor vam seže oko. Odkrili boste morje, gore, zelene travnike, temne gozdove in različne živali.

Pohodništvo v sožitju z naravo je od nekdaj veljalo za zdravilno. Možnosti za to ponuja več kot 200.000 km pohodniških poti – v krošnjah dreves, gorah, ob vodi, skozi vinograde ali pa vzdolž najlepših obrežij.

Ali je v ospredju adrenalinsko doživetje ali čudovita narava – počitniška dežela Nemčija je s svojo raznolikostjo popolna turistična destinacija za vsakogar.

Sodelujte v nagradnem kvizu!

Petim sodelujočih pri ugibanju pravilnega odgovora v kvizu #WanderlustGermany počitniške destinacije Nemčije bomo podarili #WanderlustGermany paket. Veliko zabave pri ugibanju.

Kviz je zaključen.

Srečni nagrajenci so:

  • Boštjan Erznožnik
  • Irena Pungerčar
  • Aljoša Koželj
  • Uros Rustja
  • Andrej Rifl
Bavarska, vrh najvišje nemške gore Zugspitze © Getty Images, Foto Björn Kindler

Nagradna igra je potekala od 22.9. do 6.10. Žrebanje je bilo opravljeno v sredo, 7.10. Nagrajenci so objavljeni na tej spletni strani in obveščeni po elektronski pošti. Pogoji in pravila nagradne igre si lahko prebere tukaj >>

5 naključnim srečnežem, ki bodo sodelovali v kvizu, bomo podelili pakete, ki vsebujejo:

  • prevleko za kolo

  • zapestno denarnico

  • škatlico za hrano – lunchbox