Sejem Alpe-Adria 2022

Ste ljubitelji potepanj? Iščete ideje za zeleni in aktivni oddih? Za vse, ki želite aktivno preživeti svoj prosti čas, se po dveh letih premora v Ljubljano vrača sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria! 32. mednarodni sejem Alpe-Adria bo letos potekal od 23. do 26. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sočasno s sejmom Alpe – Adria pa bo potekal tudi 15. mednarodni strokovni sejm okusov GASTexpo & Sladoled. 

2 sejma z eno vstopnico

Vzporedno že tradicionalno potekajo v organizaciji Primorskega sejma 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled s ponudbo gastronomije, pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda, vina ter s številnimi delavnicami, predstavitvami in tekmovanji. Oba sejma lahko obiščete z eno vstopnico.

Odpiralni čas

Sejem Alpe-Adria bo odprt od srede, 23. marca, do petka, 25. marca, od 10. do 19. ure in v soboto, 26. marca, do 10. do 18. ure. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati tudi sejemski katalog.

Na sejem po ideje za aktivni oddih v naravi!

Na osrednjem turističnem dogodku regije Alpe Jadran lahko obiskovalci dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi in s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik ter tako doživijo destinacijo oziroma storitev bolj osebno. Zaradi priložnosti, ki jih ponuja produkt aktivnih počitnic in športnih dosežkov Slovenije, bo outdoor turizem eden od osrednjih vsebinskih poudarkov, sem sodi tudi pomen trajnostnega turizma, v katerega nas usmerjajo okoljske in zdravstvene razmere.

Letos se bo predstavilo več kot 130 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije in Nepala ter več kot 150 članov Turistične zveze Slovenije. Obiskovalce pa čaka predvsem pestra ponudba hrvaških turističnih ponudnikov, saj se bo le-teh predstavilo preko 30.

11 let sejemske nagrade Jakob

Na sejmu bodo podelili že 11. nagrado Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran. Tokrat je Jakoba na temo Inovativna kolesarka doživetja prejel projekt Kolesarstvo za gibalno ovirane osebe ARS VIVA, Zavoda za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin. Prijavili so projekt, ki ponuja izposojo prilagojenih koles in s tem omogoča izboljšanje kakovosti življenja ranljivim skupinam ter aktivno vključevanje v družbo.

15. mednarodni strokovni Sejmi okusov

Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled so se z leti utrdili kot sinonim za strokovnost, kvaliteto in napredek. Prihajajoči bodo že 15. po vrsti, s pomembno mednarodno udeležbo. To je čas za praznovanje dosežkov, presežkov, uspešnih praks, trendov in tehnoloških inovacij, ki jih dosega stroka – domača in tuja, na področju Ho-Re-Ca.

Na Sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled se vsako leto predstavijo gastronomija, gostinska oprema in hotelirstvo v vsej svojih veličini. Priča smo trendom, presežkom, uspešnim praksam in tehnološkim inovacijam, ki jih več kot 500 razstavljavcev postavi na ogled več kot dvajset tisoč obiskovalcem. Vsi razstavljavci omogočajo ogled, demonstracijo ter doživetje iz prve roke različnih blagovnih znamk, izdelkov in storitev, ki veljajo za vodilne v panogi. Strokovnost in kvaliteto sejma zaokrožujejo številne delavnice, izobraževanja ter tekmovanja, ki jih pripravljajo največji mojstri in strokovnjaki v panogi.

Štiridnevno dogajanje bodo še dodatno popestrila tekmovanja – tudi tokrat se bodo najboljši kulinarični ustvarjalci pomerili v pripravi pice. Na sejmu je posebno mesto rezervirano tudi za najboljše poznavalce piva in njihove butične pivovarne, ki se potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta.

Potnik.si vam podarja cenejši obisk sejma Alpe-Adria 2022

Da bo odločitev za obisk sejma še lažja, smo za bralce Potnik.si pripravili kupon za popust pri nakupu vstopnice. Namesto 7 evrov boste tako za vstopnico za sejem Alpe-Adria plačali samo 5 evrov.

Kupon prenesite na tej povezavi ali s klikom na njegovo sliko, ga natisnite in pokažite na sejemski blagajni.