Eko Terme Snovik – Za aktivna termalna doživetja v objemu gozdov

Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline, le 9 km od Kamnika, 32 km od slovenske prestolnice.

Njihovo največje bogastvo je zdravilna termalna voda, ki so jo že davno odkrili domačini. Ti so pogosto hodili k prosto iztekajoči se vodi, k domačiji »pri Kovaču«, in jo tudi odnašali domov za pitje in umivanje. Vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov.

Pri svojem delovanju posvečajo veliko pozornost okolju, v katerem delujejo in ga aktivno sooblikujejo. Že od svojega začetka sledijo viziji energetsko učinkovitih in okolju prijaznih term. Leta 2005 so se podali na pot, po kateri jih vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, tudi goste spodbujajo k odgovornemu ravnanju.

APARTMAJSKA NASTANITEV SREDI ČUDOVITE NARAVE

Odlično nastanitev zagotavljajo prostorni apartmaji v apartmajskem naselju s 4* na robu gozda, ki se razteza nad termalnim kompleksom in je zgrajeno iz naravnih materialov, kar omogoča sproščeno in udobno počutje s pomirjujočim razgledom na zeleno dolino in okoliške planine.

Preživite aktivne dni v Tuhinjski dolini

Prehitite poletje in se že sedaj napolnite z energijo narave.

Terme Snovik so tudi edini Kneipp center v Sloveniji, imeli boste priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt.

Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi.

Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. Brez poskusa hoje kar brez čevljev ne bo šlo, enostavno morate na Kneippovo bosonogo doživetje po Naj tematski poti leta 2018.

Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

Bogat izbor domače hrane

V restavraciji Potočka pripravljajo jedi za penzionske goste in dnevne obiskovalce. Nudijo vam pester izbor klasičnih, lokalnih jedi iz Tuhinjske doline in sezonskih jedi. Posebnost je zagotovo tuhinjska postrv, ki jo gojijo v reki Nevljici in jo gostje lahko uživajo pripravljeno na različne načine.

Za pripravo sezonskih jedi pogosto uporabljajo zelenjavo, ki jo pridelajo kar v lastnem zelenjavnem vrtu, nekaj pa jo ponudijo tudi gostom, ki si sami kuhajo v apartmajih.

AKTIVNI PAKET

Potnik.si ODDIH v Termah Snovik

Možno je plačilo s turističnim bonom (za nočitev z zajtrkom).

Cena paketa:

Aktivni paket že od 90 € osebo / dan.

Paket vključuje:

 • Polpenzion v sobi, studiu ali apartmaju
 • 2 x dnevno vstop v notranje in zunanje termalne bazene (zunanji bazeni so odprti od sredine junija do sredine septembra)
 • Najem kolesa 3 ure na dan in brezplačna uporaba čelade
 • Brezplačni najem palic za nordijsko hojo
 • 1 x vodenje po Kneippovi bosonogi poti
 • 1 x sproščujoča masaža Melisa
 • 20 % popust na wellness storitve
 • 20 % popust na vstop v savno po predhodni rezervaciji
 • Uporaba telovadnice v naravi in trim steze
 • Bogata animacija po rednem programu animacijskih aktivnosti
 • Dnevno Kneippovi vodni oblivi
 • Dnevno vodena skupinska vodna telovadba
 • Nočno kopanje ob sredah, petkih in sobotah (se izvaja od 1. 6. 2021 naprej)
 • Vsako soboto slovenska večerja s tradicionalnimi lokalnimi jedmi
 • Pitje zdravilne termalne vode
 • 2 x regeneracijski napitek
 • Parkirni prostor
 • Brezplačna internetna povezava (Wi-Fi)
 • DDV

Obvezna doplačila:

 • Turistična taksa: 2,50 EUR / noč za odrasle in 1,25 EUR / noč za otroke od 7. do 18. leta starosti
 • Prijavnina: 2 EUR / osebo enkratno, otroci do 7. leta starosti ne plačajo prijavnine.

Več podrobnosti aktivnega paketa lahko vidite tukaj >>.

Vodna doživetja

Bazenski termalni kompleks sestavljata notranji in zunanji bazen z naravno travnato plažo. Voda v notranjem bazenu ima 32 °C, v masažnem bazenu pa 36 °C. Zunanji bazen s tobogani, v katerem je temperature vode od 26 °C do 28 °C, je v poletnih mesecih pravi doživljajski raj za otroke in odrasle.

Wellness razvajanje in atraktivno raziskovanje okoliške narave

Gostom je na voljo več vrst wellness storitev in tretmajev za nego telesa. Priporočamo različne vrste masaž, savnanje v finski, turški in ledeni savni, nego obraza in telesa, protibolečinsko fizioterapijo ter Kneippove oblive, obloge in masaže.

Slikovita, zelena in hribovita okolica Term Snovik vas bo v času oddiha zagotovo zvabila na svež zrak v bližnji okolici. Okoliški hribi so primerni za pohodnike in kolesarje, ki bodo navdušeni nad lepotami neokrnjene narave. Skozi celo leto pripravljajo atraktivni animacijski program za otroke in odrasle, med drugim vodno telovadbo, Kneipp oblive, vodene pohode v okolici, obisk kmetije z degustacijo, voden ogled bosonoge poti in nočne pohode z baklami do izvira termalne vode).

Snovik je odlično izhodišče tudi za obisk: Velike Planine, Arboretuma Volčji Potok, izvira Kamniške Bistrice, Menino planino, mestnega jedra mesta Kamnik, Starega Gradu, Sv. Miklavža, Zdravilnega gaja Tunjice itd…

Več o aktivnostih v Kamniško-Savinjskih Alpah lahko najdete tukaj >>.

Vikend razvajanje v Termah Snovik

Preverite, kako smo lanski poletni vikend v Termah Snovik preživeli mi.

Kneipp poživitev v Termah Snovik

Preverite, tudi kako smo doživeli in preživeli Kneipp doživetje v Termah Snovik.

Izpolnite obrazec za rezervacijo

Prepustite se termalnim užitkom, vabljeni v eko svet termalnih užitkov sami ali v družbi. Le dobre pol ure iz Ljubljane, Kranja ali Celja.

Akcija velja  do zapolnitve prostih kapacitet! Izpolnite spodnji obrazec in oddajte vaše povpraševanje. Nato boste na vaš elektronski naslov prejeli ponudbo in podatke za plačilo ter ostale potrebne informacije.

Dodatna vprašanja in informacije:

01 83 44 100 ali booking@terme-snovik.si