Virtualni sprehod po Sloveniji

V teh časih, ko so potovanja po svetu onemogočena, se lahko bolj osredotočimo na tisto, kar imamo na domačem pragu. Mnogi s(m)o šele zdaj začeli odkrivati vse lepote in zanimivosti, ki nam jih ponujajo lastne občine. Se sprehodili do bližnjega potoka, se povzpeli na lokalni grič ali hrib ter opazovali lepote, ki jih imamo v naši ljubi Sloveniji. Ker zaenkrat lahko raziskujemo le lastne občine, smo v nadaljevanju poiskali nekaj naravnih in kulturnih slovenskih znamenitosti, ki si jih lahko ogledate kar preko spleta, iz udobja lastnega doma.

Triglavski narodni park

Če tudi vi že pogrešate pohode po naših čudovitih gorah, se tja sedaj lahko odpravite vsaj preko spleta. Virtualna ekskurzija po Triglavskem narodnem parku in Julijskih Alpah se začne v dolini Triglavskih jezer pri dvojnem jezeru. Oglejte si razgled z Vršiča, kako je videti Slap Savice ali pa ostrmite ob čudovitem Blejskem vintgarju.

Tehniški muzej Slovenije

Zaradi izrednih razmer in posledično zaprtja muzeja vas Tehniški muzej Slovenije vabi, da se kar virtualno sprehodite po muzeju. Lahko si ogledate digitalno zbirko predmetov, zlasti pa  zbirko protokolarnih vozil Tehniškega muzeja Slovenije , kje posebno mesto v muzeju zavzema zbirka limuzin, ki jih je uporabljal jugoslovanski predsednik Tito.

Postojnska jama ali Škocjanske jame

Tokrat vam ni treba izbirati, ali bi si raje ogledali Postojnsko jamo ali Škocjanske jame, saj lahko obiščete oboje. Ste se že zapeljali z znamenitim vlakcem v Postojnski jami? Preverite virtualno ekskurzijo in si oglejte našo najbolj turistično obiskano jamo.

Ste vedeli, da so Škocjanske jame uvrščene v svetovno dediščino pod zaščito UNESCA? Virtualna ekskurzija po Škocjanskih jamah vas bo odpeljala vse do najglobljega podzemnega kanjona na svetu.

Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva Žalec

Vas zanima vse o pridelavi hmeljnega napitka? Ljubitelji piva lahko sedaj z udobja domačega kavča raziščete Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva Žalec. Vas zanima zgodba pivovarn Laško in Union?

Arboretum Volčji Potok

Ste ljubitelj pomladi, ko se vse prebuja, ali neštetih odtenkov barv jesenskega listja? Sedaj lahko preverite, kako je videti Arboretum Volčji Potok skozi vse štiri letne čase. Poslušajte žvrgolenje ptic v pomladi ali pa se sprehodite mimo prazničnih decembrskih luči.

Obiščite slovenska mesta

Sprehodite se po ulicah slovenskih mest. Virtualno se lahko sprehodite po več kot 25 slovenskih krajih. Raziščite zgodovinski Ptuj, uživajte v pogledu na morje s piranskih ulic, podajte se po mestnih ulicah Maribora ali Ljubljane in odkrijte nove zanimivosti drugih slovenskih mest.

Več informacij in digitalnih sprehodov najdete na www.slovenia.info.

Vir: STO