vreme na potovanju

Sonce, dež ali sneg – ni problema, gremo na potovanje

Preden se odločite za potovanje, je vredno razmisliti, kdaj je najboljši čas za obisk vaše priljubljene destinacije. Če le imate možnost, vam priporočamo, da potovanje načrtujete v obdobju, ko so naravne razmere na vaši destinaciji najbolj primerne. Za vsako destinacijo lahko najpriporočljivejši čas obiska preverite na spletnem popotniškem portalu – wiki.potnik.si. 

Bodite pripravljeni na vse razmere

​Ko preverjate vremensko napoved, imejte vedno v mislih, da je vreme lahko zelo nestabilno in zato težko napovedljivo. Zato vam je vremenska napoved lahko sicer dobro vodilo, kljub temu pa vam v vsakem primeru priporočamo, da imate s seboj na potovanju vedno dežnik, v poletnih mesecih pa zaščito pred soncem.  Naj vas vreme ne preseneti, zato imejte vedno s seboj nekaj lahkih oblačil, ne pozabite pa niti na topla oblačila. Zelo vsestransko uporaben je šal, ki vam lahko služi tudi kot varovalo pred soncem ali pa tanka odeja.

Vse podatke o vreme v Sloveniji, razna opozorila in napoved za naslednje dni si lahko pogledate na ARSO.

Preverite vremensko napoved

Nekaj dni pred potovanjem lahko vremensko napoved za naslednje dni preverite na kateri od naslednjih strani.
Seveda lahko preverite tudi druge dejavnike. Če se odpravljate na morje, lahko  hitro preverite temperaturo morja po vsem svetu. Za tiste, ki si pozimi radi privoščite kak dan na smučiščih, pa lahko preverite  debelino snežne podlage na vseh večjih smučiščih. Prav tako lahko to naredite tudi na slovenski strani, kjer boste našli podatke za slovenska smučišča ter nekaj italijanskih in avstrijskih.
Ne glede na to, kakšno bo vreme na vašem potovanju, ne dovolite, da vam nepričakovane razmere pokvarijo dopust. Tudi če se odpravite na morje, lahko deževne dni izkoristite za ogled kakega muzeja, zanimive cerkve ali pa poiščete pokrito kopališče. Sprostite se in uživajte v vsakem vremenu.
Komentirajte!
Kako pa se vi pripravite na muhasto vreme pred potovanjem in med njim?