Zakaj na naslednji oddih z avtodomom?

Potovanja z avtodomom so v zadnjih letih postala zelo priljubljen način preživljanja počitnic. Še posebej v zadnjem letu, ki je v naša življenja prineslo veliko sprememb, te vplivajo tudi na načrtovanje počitnic, je avtodom postal čudovita in skoraj idealna rešitev za velik del trenutnih problemov. Ves čas potujete v »lastnem mehurčku«, ki ga imate stalno pod nadzorom, izognete pa se tudi množici kontaktov z neznanimi ljudmi. Preverite, zakaj na naslednji oddih z avtodomom in katere so glavne prednosti potovanja z njim.

Kadarkoli in kamorkoli

Ena glavnih prednosti potovanja z avtodom je zagotovo svoboda in hkrati nadzor pri načrtovanju počitnic. Avtodom vam omogoča posebno dimenzijo svobode, saj kar naenkrat ni več vezanosti na vozne rede vlakov in letal. Lahko se odpeljete kamorkoli. Popolnoma ste neodvisni od lokacije in kar je najboljše, če vam tam, kamor ste prispeli, ni všeč, se preprosto odpeljete drugam. Vsak dan ali vsakih nekaj dni lahko zamenjate lokacijo, kar počitnicam daje svojevrsten čar in ogromno fleksibilnosti. Danes se namreč lahko povsod po svetu z avtodomom pripeljete v številne kampe.

Brezskrbno in udobno

Potovanje, počitnice in izlet z avtodomom so prava dogodivščina v vseh letnih časih. Svobodno raziskovanje izbranih lokacij, bivanje v neokrnjeni naravi, smučanje s prijatelji, podaljšan vikend v dvoje ali družinske počitnice …, vse to vam omogoča udobje avtodoma.

Seveda boste na svoj račun prišli vsi avanturisti, vsekakor pa tudi tisti, ki se za kampiranje s šotorom ne bi nikoli odločili. Avtodomu radi rečemo kar »hiša na kolesih«, saj vaše bivalno okolje potuje z vami. Sodobni avtodomi so izjemno bogato opremljeni, zelo varni in ponujajo veliko udobje bivanja in vožnje. V zadnjem času se vse več ljudi odloča tudi za zimsko preživljanje počitnic v avtodomu ob kakem smučarskem središču, ko avtodom postane vaš apartma na smučišču. Sodobni avtodomi nam namreč ponujajo toliko udobja, da so smučarske počitnice z avtodomom lahko nepozabna dogodivščina za vso družino.

Bodite v stiku z naravo in si privoščite aktivne počitnice

Ko potujete z avtodomom, boste zagotovo veliko časa preživeli na svežem zraku. Pred avtodomom si lahko uredite teraso, postavite mizo in stole ter ves dan uživate na prostem. Kampirate lahko ponekod v naravi, npr. povsem na obali ali na plaži in kar na terasi svojega avtodoma opazujete sončni zahod ali pa uživate ob jutranji kavici.

Vse pogosteje se ljudje odločajo, da vsaj del svojih počitnic preživijo dinamično, športno razgibano in na svežem zraku. Avtodomarski način preživljanja dopusta vas bo vzpodbudil, da boste veliko bolj športno aktivni, kot bi bili v hotelih oz. resortih. Vzemite na počitnice z avtodomom kolesa in z njimi raziskujte okolico.

Povežite se z družino

Pričarajte otrokom nepozabno doživetje ali pa si privoščite romantično potovanje le za dva. Ko z družinskimi člani živite na nekaj kvadratnih metrih površine, bo zagotovo potrebnega nekaj usklajevanja in prilagajanja, hkrati pa se boste tekom potovanja še tesneje povezali. Izlet z avtodomom je že tako prava pustolovščina, kadar pa so zraven še otroci, lahko potovanje z avtodomom postane pravi družinski teambuilding. Kamorkoli vas bo peljala pot, bo to zagotovo nepozaben družinski izlet, o katerem bodo vaši otroci še dolgo radi pripovedovali svojim prijateljem.

Najem avtodoma

Potovanje z avtodomom je nekaj posebnega. Pravijo, da po prvem takem potovanju ugotovite, ali ste avtodomar ali ne. Če še niste preizkusili počitnic z avtodomom, je torej sedaj pravi čas, da to spremenite. Preverite našo ponudbo možnosti najema avtodoma in potujte tako, kot si želite. V naši ponudbi lahko izbirate med 9 modeli avtodoma, tako da boste zagotovo našli idealnega za vse vaše želje in potrebe.

Za vožnjo avtodoma zadošča prometno dovoljenje kategorije B, ki dovoljuje vožnjo vozil z največjo dovoljeno maso do 3.500 kg in dovoljeno je maksimalno 8 sedežev. To pomeni, da lahko avtodom brez težav vozimo s standardnim izpitom B kategorije. Pazite le, da ne presežete mase 3.500 kg, kar se pri sodobnih avtodomih lahko hitro zgodi.  V tujini je namreč precej pogosto tehtanje avtodomov, višine kazni za preobremenjenost avtodoma pa so po svetu različno visoke.