Intervju z Evo Breznikar

Eva Breznikar, mnogim poznana kot pevka skupine Evil Eve, je bila nekoč vrhunska športnica, danes je vrhunska rokerica. Poleg petja se ukvarja tudi z modo, saj ima svojo kolekcijo odštekanih modnih dodatkov iz usnja. Pravi, da je začela ustvarjati preprosto zato, ker je imela veliko idej in bila vedno na lovu za dobrimi kosi dodatkov in oblačil za odrske manevre. Za Potnik.si si je vzela nekaj časa in nam zaupala svoje potovalne navade.

Kakšne so za vas idealne počitnice?

Toplo morje in veliki valovi za body surfing.

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je všeč in ob katerih priložnostih (ali raje ležite na plaži ali bolj ljubite aktivne počitnice, kampiranje, …)?

Za moje pojme k vsakim pravim počitnicam spada tudi ležanje na plaži. Potem pa jo rada mahnem raziskovat, ko se spočijem.

Kam najraje potujete (katere destinacije) in s kakšnim namenom? Imate morda kako stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?

Rada grem vsakič kam drugam, nisem pristaš tega, da se hodi ’24 let zapored v kamp v Rovinj’ ali kaj podobnega. Večkrat svoje potovanje do neke mere načrtujem tako, da se srečam s kakšnim starim znancem in združim počitnice ter kratek obisk.

Kdaj si privoščite dopust? Glede na to, da ste precej zasedeni zaradi koncertov, ali vam uspe na dopust v poletnih mesecih?

Bolj kot časovno sem omejena finančno in dopust prilagajam slednjemu, se pa vedno da na počitnice – včasih si privoščim zelo skromne počitnice, kot je kopanje v Iškem vintgarju 5 dni zapored, včasih pa z veseljem zapravim privarčevani denar za kakšno daljšo destinacijo ali pa obiščem sestro v ZDA. Nikoli pa ne grem na dopust junija.

Kje ste bili na dopustu lansko leto in kako je bilo?

Lani nisem imela kakšnega daljšega dopusta, smo bili pa s člani benda krajši čas pri klaviaturistu v Rožancu na Hrvaškem in si privoščili še nekaj piknikov pri bobnarju na vikendu na Gorenjskem.

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?

Rada bi šla konec poletja na obisk k prijateljem v ZDA, januarja pa na Tajsko.

Kako pogosto potujete in za koliko časa?

Rada potujem tako, da trajajo počitnice vsaj 3 tedne. To je približno na leto in pol, vmes pa si privoščim kakšne krajše izlete.

Katera prevozna sredstva uporabljate?

Letalo, vlak, avto, avtobus. Nisem izbirčna 🙂

Ali si dopust organizirate sami ali preko kake agencije?Večinoma sama. Ko sem pred nekaj leti z agencijo TUI šla na počitnice v Tunizijo in sem si rekla: enkrat bom pa le poskusila tudi “all inclusive” različico, sem bila strašansko razočarana, saj so bile stvari oglaševane povsem drugače, kot pa se je potem pokazalo realno stanje. All inclusive se je izkazal za slabo bero soka, vode in brezalkoholnega piva, pri hrani pa sem vsakič dobila ostanke prejšnjih obrokov, zmešane v neko kvazi novo jed, in pa kri na krožniku. In še bi lahko naštevala. Najbolj pa se mi je zamerilo to, da se niti opravičili niso …

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo? Brez česa si potovanja ne morete predstavljati?

Plavutke, maska in klobuk.

Ali ste že obiskali kako nudistično plažo?

Ne.

Imate na dopustu kdaj problem s paparaci?

Mislim, da nisem tako znana, da bi koga zanimala v tem smislu. Nimam težav 🙂

Ste imeli kakšne avanture (mogoče, ko ste bili mlajši) na potovanjih?

Niti ne 🙂

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?

S sabo ne jemljem neumnih stvari, vedno skrbno pripravim prtljago.

Kateri je najbolj smešen pripetljaj z vaših potovanj?

Ogled nogometne tekme Slovenija-ZDA (svetovno prvenstvo) ob 6h zjutraj po lokalnem času, ko sem navijala kot ena izmed štirih Slovencev v nabito polni dvorani Američanov sredi Los Angelesa. Bili smo senzacija in gledali so nas, kot da smo padli z lune. Zelo smešno je bilo videti vse skupaj.

Se ukvarjate s kakšnim športom oz. drugo aktivnostjo na potovanjih (surfanje, kajtanje, potapljanje, plavanje, tek, kolesarjenje)?

Potapljanje, surfanje, plavanje.

Kaj najraje jeste in pijete na počitnicah? Si privoščite tudi kakšen kozarček alkohola?

Najraje jem lokalno hrano. Alkohola pa bolj malo.

Kje se informirate glede potovanj?

Na spletu.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?

V večini primerov je bilo v redu.

Za katero potovanje lahko rečete, da je bilo najboljše do sedaj? Po čem ste si ga najbolj zapomnili? Kaj vas je tam tako očaralo?

Polletno bivanje v ZDA. Čisto drugače doživiš potovanje, ko se enkrat ‘udomačiš’  in nisi več ‘turist’. Med najjbolj impresivnimi stvarmi pa je zagotovo ogled Grand Canyona, ki ti res vzame dih, ko ga zagledaš. Prav tako so me očarali Havaji. Po mojem mnenju in dosedanjih opažanjih je to edina tovrstna destinacija z res lepimi plažami, toplim morjem, izjemno čudovito naravo, kjer za razliko od drugih ‘eksotičnih krajev’ ni smeti za prvim vogalom hotela, ni nadležnega teženja prodajalcev na ulici, ni žvižganja moških srednjih let za dekleti in ne izstopaš kot turist, v katerem domačini vidijo izključno in samo cekine. Vse druge tovrstne destinacije imajo v lasti države z drugo kulturo, žal. Pa naj gre za Mehiko, Venezuelo, Izrael, Turčijo, Grčijo, HongKong ali kajtero drugo.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Kaj je botrovalo slabi izkušnji?

All inclusive počitnice v Tuniziji. Vse je šlo narobe, agencija pa z gluhimi ušesi za karkoli. Prodali so mi mačka v žaklju in z njimi zagotovo nikoli več ne bom potovala. Takšne nehigiene še nisem videla nikjer, hrane pa tako ali tako ni bilo dovolj za vse goste in bila sem lačna in žejna.

Kako potekajo trenutno vaše aktivosti? Imate veliko koncertov? Se pripravljate na izid kakše nove plošče?

Za Evil Eve so se v preteklem letu stvari odvijale hitreje, kot smo načrtovali in si želeli, zato smo presrečni, da imamo dobro obiskane koncerte in da nam je uspelo priti tudi na nekaj večjih festivalskih odrov. Letos bomo ob koncu poletne koncertne sezone tako združili kratke počitnice s koncertom in nastopili v Beogradu na festivalu konec avgusta. Potem pa si želimo še pred koncem leta izdati album. Pravkar pa se predstavljamo z novim singlom Problem.

Interju napisalav: Teja Britovšek

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.