Zanimive tematske poti!

Popeljite se po najzanimivejših družini prijaznih poteh. Sprehodite se po skrivnostni Bistriški poti od slovenjebistriškega gradu do vintgarja, naprej do rekreacijskega centra na Treh kraljih in nadaljujte pot do neokrnjene narave ob Črnem jezeru na Pohorju.
Grad Bistrica
Grad Slovenska Bistrica – foto Borut Brumec
Črno jezero Pohorje
Črno jezero na Pohorju – foto Nino Verdnik

Spoznajte naravne in kulturne znamenitosti na krožni poti Hušnjakovo v Krapini s pomočjo interpretacijskih in multimedijskih vsebin. Preizkusite časovni stroj v obliki tobogana, geološki stolpec in infoskop, na katerih so predstavljena zanimiva dejstva o življenju neandertalcev.

Krapina - muzej neandertalcev

Krapina - muzej neandertalcev
Učno pot “Gdje voće zri” ali “Kjer sadje zori” najdete v prečudovitem Loviću Prekriškem, skritem očem množičnega obiska. Nedaleč vstran se nahaja srednjeveško mesto Ozalj, ki skriva v svojih ulicah marsikatero zanimivo zgodbo.
srednjeveško mesto Ozalj
srednjeveško mesto Ozalj

Park Žumberak skriva v svojih ohranjenih gozdovih arheološko dediščino, to je najdišče Budinjak z najpomembnejšo arheološko najdbo Knežji tumulus 139.  Ta je eden od najpomembnejših predmetov arheološke dediščine na Hrvaškem in na ogled je postavljena rekonstrukcija.

Žumberak

Žumberak

Pot Sv. Romualda je še ena zanimiva pot projekta Enjoyheritage, katero lahko prehodite ali prevozite z električnimi kolesi in raziskujete mozaike v Vrsarju, cerkev sv. Marije od Mora, prečudovit Limski kanal z zaščiteno krajino in rezervat v morju, gozd Kontija kot posebni rezervat gozdne vegetacije, samostan Sv. Mihovila v Kloštru.

Vrsar

Vidikovac

Za več informacij obiščite www.enjoyheritage.eu, kjer lahko najdete več o raziskovanju dediščine na privlačen in inovativen način!