Bukovniško jezero

Bukovniško jezero v velikosti 8 hektarjev leži v prečudovitem gozdu med Dobrovnikom in Bukovnico v Prekmurju. Poleg ribolova ponuja možnost za počitek ali aktivni obisk: sprehodi, kampiranje, pikniki, druge športne aktivnosti, predvsem pa obisk Pustolovskega parka.

Pustolovski park Bukovniško jezero

Pustolovski park Bukovniško jezero nudi oddih in rekreacijo obenem za vso družino. V osrčju neokrnjene narave lahko preizkusite svoje zmogljivosti na 65 elementih, od tega 7 edinstvenih, ki jih ne boste našli nikjer drugje; med drugim Banananjam, Viseči krogi, od letošnjega leta tudi Prosti pad in panoramski zip-line v dolžnini 250 metrov. Plezalne poti so prilagojene glede na starost in zmogljivost. Najnižji elementi so visoki 1,5 metra, najvišji pa kar 8 metrov!

Park naenkrat sprejme do 100 udeležencev. Program traja približno dve uri.

Kapelica svetega Vida in energetske točke

V okolici Bukovniškega jezera se nahajajo tudi zdravilne energetske točke, znane v Sloveniji in širši okolici, prepoznaven zdravilni izvir vode Vidov izvir in gozdna učna pot.

Kapelica svetega Vida je postavljena na mestu nekdanje lesene cerkvice, ki je bila zgrajena okoli leta 1828 in je posvečena svetemu Vidu. Poleg kapelice je izvir sv. Vida. Pravijo, da ima voda iz tega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Po legendi si je potrebno pri izviru umiti oči, da bi bolje videli.

V okolici kapele svetega Vida in Vidovega izvira so označene številne energetske točke blagodejnega in zdravilnega zemeljskega sevanja, ki izboljšajo počutje in zdravje ljudi. Izmerjenih in označenih je 26 takih točk.

Okoli jezera poteka tudi gozdna učna pot, dolga približno 1700 m. Je nezahtevna z vsega 42 m višinske razlike. Na poti je 6 informacijskih tabel in je idealna učilnica na prostem za naravoslovne dneve.

Prepričajte se sami! Privoščite sebi, svoji družini ali prijateljem koristno preživljanje prostega časa ob Bukovniškem jezeru.

Objava je izdelana v okviru projekta »Povezovanje zelene turistične ponudbe zaledja z registrirano naravno in kulturno dediščino«, akronim »Zeleno želimo«, ki je sofinanciran s strani Programa sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020 in odraža pogled avtorja. Programski organi niso odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Več o projektu in projektnih aktivnostih najdete na: www.kultnatura.eu, Facebooku ali Twiterju: KULTANUTRA