Dve knjigi in tisoč sto ena ideja za doživetja doma

Mednarodna založba The Slovenia je ob skoku v letošnje poletje izdala šest knjig v osveženi preobleki, ki se bohotijo z idejami in razlogi za raziskovanje čarobnih kotičkov Slovenije.

Jezera Slovenije, naj 101 jezero

Jezera Slovenije je knjiga, ki prepriča s svojo fotogeničnostjo in iskrivimi poosebljenimi zapisi izbranim jezerom. Avtorica knjige Manca Korelc je dokumentirala in izbrala najzanimivejša jezera Slovenije, ki kar kličejo po osvežilnem poletnem obisku.

Manca – srčna raziskovalka jezer, zagrizena športnica in po rodu Kočevka, zato ne preseneča, da je njeno najljubše Kočevsko oziroma Rudniško jezero – je na misiji, da s kolesom ali peš obišče prav vsa slovenska jezera. Tako je nastala osvežena izdaja knjige Jezera Slovenije, Naj 101 jezero, ki ni le popotniški vodič, temveč oda vodi in jezerom širom Slovenije.

Sama pravi, da jezera ne obiščeš, temveč ga doživiš – sama jih je do danes doživela že 1451. Uradnih podatkov o točnem številu stoječih voda v Sloveniji nimamo zbranih, saj se število zaradi naravnih pojavov nenehno spreminja.

Korelčeva pa je med raziskovanjem prejela informacijo, da je v Sloveniji stoječih voda blizu deset tisoč, tako da bo njeno obiskovanje jezer, kot sama ljubkovalno poimenuje vse vrste stoječih voda, trajalo – večno.

Knjiga Slovenija, 1000 idej za dopust doma

Najnovejša, že sedma izdaje mednarodne uspešnice The Slovenia Book,  je zakladnica navdiha in idej za spoznavanje vseh slovenskih regij, vključno s seznami najboljših restavracij, z znamenitostmi, posebnostmi in doživetji.

Knjiga, ki je izšla že v 20.000 izvodih, je tokrat premierno na voljo tudi v francoskem jeziku za namene predstavitve Slovenije na poletnih olimpijskih igrah 2024 v Parizu.

The Slovenia Book je prepričala tudi predsednico Republike Slovenije, dr. Natašo Pirc Musar, ki bralca v uvodu nagovori in spodbudi k odkrivanju edinstvene dežele.

Knjiga bo zagotovo navdušila tako domačine kot tudi tuje goste, ki bodo z vsako prelistano stranjo začutili utrip Slovenije in spoznali najlepše poglede in razglede.

  • Domačini bomo s slovenskim prevodom knjige v roki, ki nosi podnaslov »1000 razlogov za dopust doma«, dodobra spoznali naravne in kulturne danosti Slovenije ter se vsakič znova do ušes zaljubili v svojo malo državo velikega karakterja.
  • V angleškem, nemškem in francoskem jeziku nosi knjiga podnaslov »1000 bucket list ideas« oziroma slovensko, idejni seznam kaj vse doživeti in obiskati. V njej bo bralec našel več kot 1000 idej za raziskovanje Slovenije, spoznal njene posebnosti, znamenitosti, najboljše restavracije, dogodke ter ultimativna doživetja, ki jih je moč najti le na sončni strani Alp.

Uredniški odbor je za lažje sprejemanje odločitev popotnikov in raziskovalcev izbral tudi najboljše med najboljšimi in pripravil sezname TOP 10. Na njih so se znašle najboljše znamenitosti, golf igrišča, termalna kopališča in zdravilišča, glamurozni kampingi oziroma glampingi, restavracije in letni dogodki. Za odločitev, kateri dogodek obiskati, za katero doživetje in restavracijo se odločiti, je pripravljen izbor in seznam TOP 100.

Dve knjigi, štirje jeziki, neskončno število idej

Knjigi sta edinstvena vodnika, namenjena tako tujim gostom kot domačinom, ki bi radi spoznali svojo državo, izkusili edinstvena doživetja in poiskali namige za izlet, oddih ali dopust kar doma.

Sta knjigi, ki ju bomo prelistali vsakič, ko si bomo zaželeli odkriti nove kotičke Slovenije. Odkrijte Slovenijo skozi oči tujih novinarjev in strastne ljubiteljice jezer. Razlogov za oddih doma je več kot tisoč sto!

Dve vabljivi poletni klasiki v štirih jezikih: Knjiga Slovenija in Jezera Slovenije sta na voljo na prodajnih mestih in v knjigarnah po Sloveniji ter na spletni strani The Slovenia.

Za večja naročila, personalizacijo ali druga povpraševanja: