Intervju Jasmin Stavros

Jasmin Stavros ali Staki, kot ga kličejo prijatelji, je znan hrvaški pevec in velik
ljubitelj smučanja in ribarjenja
. Dobil je naziv kralj zabave in že več kot 40 let polni klube in dvorane. Tudi njemu v karieri ni bilo vedno postlano z rožicami, bili so vzponi in padci, tako v glasbi kakor tudi v zasebnem življenju. Razen na koncertih, največ časa preživi na smučiščih v Italiji in Avstriji, vedno znova pa se rad vrača na Krvavec, kjer
smuča s Sandijem Murovcem, najboljšim slovenskim demonstratorjem smučanja, ki pomaga do uspehov tudi Tini Maze.Kljub številnim koncertom v tem času si je za Potnik.si vzel nekaj časa in nam zaupal nekaj njegovih potovalnih navad in dogodivščin.

Kakšne so za vas idealne počitnice?

V sveti zemlji, pot po svetem izročilu. Sploh mi je všeč ko je to pohod v skupini. Najbolje
je bilo na gori Sinaj, to popotovanje mi bo ostalo v spominu za celo življenje.

Kdaj ste bili nazadnje na potovanju in kje?

V Italiji.  20 dni sem smučal. Bilo je fenomenalno.

Kdaj si uspete privoščiti dopust? Kam najraje potujete?
Januarja je moj mesec. Takrat ves mesec smučam.

Picture

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?
V januarju dva tedna smučaja, za ostalo bomo pa še videli. Odvisno od koncertov.

Kam najraje potujete (destinacije) in s kakšnim namenom? Imate morda kako stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?
Najraje na smučanje v Italijo, v Sloveniji pa na Krvavec. Šele nato je Korčula kot
tretja najljubša destinacija.

Picture

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je bolj všeč (ali raje ležite na plaži ali imate raje aktivne počitnice, …)?
Sem bolj za aktivna potovanja, ne maram ležati na plaži, sploh ne zaradi sonca. Kot
pravi Dalmatinec se ne maram kopati, ker sem si zlomil roko, ko sem padel kot deček v morje. Po dolgih letih sem se kopal v morju šele dva meseca nazaj in si spet zlomil roko. Očitno usoda. Prodal sem tudi veliko barko, s katero sem ribaril, obdržal sem samo malo. Morje se mi je malce zamerilo.

Picture

Kateri je najbolj smešen ali zanimiv pripetljaj z vaših potovanj?
Ko sem ponovno začel smučati carving z Murijem. Takrat sem imel baby smuči, padal sem in vsi so se mi smejali. Mislili so, da se ne znam smučati, pa sem znal, a sem se želel naučiti novi sistem in sem moral iti čez to šolo, padal sem vsakih par metrov. Muri me je stalno opozarjal, da če hočem uspeti, morem biti vztrajen. Ko grem na trening z njim, imam zelo velik kompleks pred njim. Gotovo večjega, kot ga ima on, ko gre z mano odpet nekaj pesmi na oder kot moj gost.

Picture

Kako pogosto potujete in za koliko časa?

Žal malo potujem, ker veliko delam. Poleti nimam letnega dopusta, kot sem ga imel včasih. Zdaj imam veliko obveznosti, časi so se spremenili namreč. Šele januarja sem prost, ostale mesece delam, sem na koncertnih turnejah …

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo?
Vedno je vsega preveč. Zadnje čase poskušam čim manj stvari nesti s sabo. Sploh ko grem smučat, takrat vzamem s sabo kar tri pare smuči. Problem sem rešil tako, da imam trenerko, vindstoper, v njej potujem in sem v njej v prostem času, vzamem še nekaj majic in to je to. Ne nosim več kavbojk in puloverjev, tako sem si olajšal potovanja in imam manj prtljage.Picture

Kaj je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?
Majica in teniske, ki jih nikoli ne obujem. Lani sem kupil oranžne teniske, pa sem se šele pred kratkim spomnil da sem jih kupil.

Katera prevozna sredstva uporabljate?
Avto, ko grem na teren. A6 sport line, ko grem na turnejo. Po mestu pa s smartom.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Ste imeli na potovanjih kako slabo izkušnjo?
Najslabše, ko sem šel v London (preko Liverpoola). Morali smo presedati kar nekajkrat, vmes smo potovali še z vlakom, to je bilo najbolj grozno potovanje.

Se ukvarjate s kakim športom oz. drugo aktivnostjo na potovanjih?
Če grem na smučanje, se smučam. Če grem z ženo, so to ponavadi sprehodi. Če sva del skupine, pa je ponavadi program tako poln, da sva zvečer utrujena in greva raje spat, ker ob 7h vstajam. Ko sem na turneji, mi ne pade na pamet, da bi športal, ker rabim počitek. Poleti imam npr. 4-5 zaporednih dni koncerte in je to res naporno.
Pred poletjem grem pa v fitnes, tako se pripravim na turnejo (ker potem nimam časa). Prej ali po terapijah grem še na fitnes, vsak večer pred spanjem ne gledam tv ampak grem teč. To je najboljša stvar, da ostanem v formi in tudi lažje zaspim.

Kako je glede hrane in pijače na počitnicah?
Nisem izbirčem. Največkrat jem malo in še to zelenjavo, mesa se izogibam.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?
Mislim, da je to dobro – sploh last minute stvari. Ampak ko grem, ponavadi pokličem kar
prijatelje v agencijo in mi oni to uredijo. Lani sem šel na tak način v London
za teden dni. Vsako leto grem nekam.

Ali ste že obiskali kako nudistično plažo? Kakšno je vaše mnenje o nudističnih plažah?
Ne. Nikoli v življenju. Niti v mladosti. To mi je čisto brez veze.

Ste imeli kakšne avanture na potovanjih?
Dokler se nisem poročil, sem bil zelo nemiren, razigram. Še posebej, ko sem igral v skupini More. Bilo je veliko avantur, skoraj vsak dan. Ko sem dojel, da to ni to, da me to samo prazni, sem se odločil, da se umirim, takrat sem spoznal svojo ženo in se poročil zelo mlad. Sem pa tudi zelo mlad začel živeti, z 12 leti. Moj prvi nastop je bil pri 12 letih v striptiz klubu, ko sem igral bobne v skupini More, to so bili res pestri časi. Sedeli smo v kafiču, popoldne smo se na primer odločili, da gremo v London, in smo šli. Živeli smo življenje, ki ga danes zagotovo ne bi več živel. Bili smo mladi, imeli smo denar, bili smo popularni. Res je bilo zanimivo, zabavno in del mladosti, ki jo je bilo vredno doživeti.

Picture

Kako potekajo trenutno vaše aktivnosti? Imate veliko koncertov?
Pjesma, spot. Koncerti za novo leto so že razprodani – v Novem Lošinju (v aprilu sem že bukiral novo leto) – zunaj, na odprtem, bom nastopal. To so mi najljubši nastopi, ko lahko nastopam 2-3 ure v enem kosu brez pavze.Nove pesmi so na vidiku, snemam domala ves čas. Pravkar sem izdal tri nove pesmi, eno solo in dva dueta. Trenutno je najbolj vroča pesem duet s skupino Učiteljice. Se pa te dni mudim na Jadranski turneji.

Intervju napisal: Kaly Kolonič

Komentirajte!

Kaj menite o njegovih nastopih, navadah, potovanjih in doživetjih …?