Intervju Nina Kolarič

Nino Kolarič, simpatično 25 letno Ptujčanko, smo ujeli pri pripravah na Olimpijske igre, ki bodo konec julija v Londonu. Slovenska rekorderka v skoku v daljino je nastopila že na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Nina se lahko pohvali z mnogimi dosežki, med drugim tudi z bronasto medaljo s Sredozemskih iger leta 2009 v Pescari, 1. mesto na mednarodnem mitingu v Coorku 2011, 4. mesto EP v dvorani v Torinu 2009, 1. mesto vojaško svetovno prvenstvo v Sofiji 2009, …

Nina je tudi pripadnica športne enote Slovenske vojske. Njen dolgoročni cilj je skok preko 7 metrov, kar bi jo uvrstilo v sam svetovni vrh, ter zaključiti študij prava oz. se zaposliti na tem področju. Za revijo Potnik.si si je vzela nekaj časa in nam zaupala svoje potovalne navade.

Kakšne so za vas idealne počitnice?Nekaj dni lenarjena na plaži, na soncu ali v senci, ko se res spočijem, kakšen izlet ali ogled bližjega mesta, vmes, če je volja, pa odbojka na mivki prav prija.

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je všeč in ob katerih priložnostih (ali raje ležite na plaži ali bolj ljubite aktivne počitnice, kampiranje, …)?

Kampiranje me ne privlači, raje vidim, če lahko spim v zaprtem prostoru. Ker so počitnice ponavadi moj počitek, ko nimam treningov, je dopust, če se le da, vsaj nekaj dni namenjen poležavanju, najraje nekje na soncu, ob morju. Zelo rada pa si tudi ogledam razne znamenitosti in se sprehajam po neznanih mestih.

Kam najraje potujete (katere destinacije) in s kakšnim namenom? Imate morda kakšno stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?

Stalne destinacije nimam, najraje se vsako leto odločim za nov kraj, da vsakič doživim nekaj novega. Ponavadi pa izbiram med dopustom na morju ali obiskom kakšnega mesta.

Kdaj (v katerem mesecu) si privoščite dopust? Glede na to, da ste precej zasedeni zaradi treningov in tekem, kdaj vam uspe najti čas za dopust?

Na dopust se ponavadi odpravim po končani poletni sezoni, to pomeni konec septembra ali oktobra.

Kje ste bili na dopustu lansko leto in kako je bilo?

Lani sem bila na Kubi, bilo je nepozabno, popolnoma drug svet, kot smo ga navajeni doma v izobilju vsega, kar si srce poželi.

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?

Ne še.

Kako pogosto potujete in za koliko časa?

Dopust si načeloma lahko privoščim le enkrat na leto, ker mi prosti čas med načrtovanimi obdobji priprav in treninga ne dopušča več. Ponavadi traja 10 do 14 dni.

Katera prevozna sredstva uporabljate?

Odvisno, kam se odpravim, a ponavadi letalo, da pridem do določene destinacije, tam pa načeloma uporabljam javne prevoze.

Ali si dopust organizirate sami ali preko kake agencije?Načeloma sama, preko spleta.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo? Brez česa si potovanja ne morete predstavljati?

Na dopust ponavadi ne nosim kakšnih posebnih stvari. Če grem na morje, ponavadi vzamem kako knjigo, če pa obiščem kako mesto, ne sme manjkati vodič po kraju, kjer pač sem.

Ali ste že obiskali kakšo nudistično plažo?

Nisem. Sama nimam želje, nimam pa nič proti osebam, ki se takšnih plaž poslužujejo.

Imate na dopustu kdaj problem s paparaci?

Ne. Mislim, da nisem tako znana oseba, da bi zanimala paparace 🙂

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?

V tem trenutku se ne spomnim česa res neumnega. Ponavadi so to čisto osnovne in običajne stvari, ki jih potrebujem tam, kamor grem.

Kateri je najbolj smešen pripetljaj z vaših potovanj?

Trenutno se ne spomnim nič smešnega.

Se ukvarjate s kakim športom oz. drugo aktivnostjo na potovanjih (surfanje, kajtanje, potapljanje, plavanje, tek, kolesarjenje)?

Če sem na morju, ponavadi igram odbojko, če je igrišče na mivki v bližini. Če pa potujem po kakem mestu, pa prehodim dovolj, da ne rabim dodatne aktivnosti. Načeloma je dopust namenjen počitku in poležavanju, šport ni v prvem planu počitnic.

Kaj najraje jeste in pijete na počitnicah? Si privoščite tudi kakšen kozarček alkohola?

Ponavadi rada preizkusim lokalno hrano, če le ni preveč eksotična. Občasno si ob hrani privoščim kozarec vina ali česa podobnega.

Kje se informirate glede potovanj?Ponavadi preko spleta in raznih knijig-vodičev. Včasi pa dobim tudi koristne informacije od prijateljev.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?

Ponavadi tudi sama rezerviram preko spleta. Načeloma imam dobre izkušnje, so pa bile tudi že  slabe.

Za katero potovanje lahko rečete, da je bilo najboljše do sedaj? Po čem ste si to potovanje najbolj zapomnili? Kaj vas je tam tako očaralo?

Pfff…težko bi se odločila za eno, na vsakem je bilo kakšno doživetje res posebno.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Kaj je botrovalo slabi izkušnji?

Težko rečem, da je bilo katero od potovanj takšno, da bi ga lahko označila kot slabo oz. najslabše. Včasih se zgodijo pripetljaji, ki ti “želijo” pokvariti dopust, npr. če ostaneš za kakšen dan ali dva na katerem od letališč, kot se mi je zgodilo lani na poti na Kubo. Ampak iz takšne smole pač naredim največ, kar se da, in si ponavadi ogledam mesto, kjer pač obtičim, če je dovolj časa.

Kako potekajo trenutno vaše aktivosti in priprave na OI?

Priprave na OI žal ne potekajo po načrtih, očitno si me smola in poškodbe še kar naprej “lastijo”. Še vedno poizkušam ostati pozitivnih mislih in upam, da bom kljub vsem težavam lahko nastopila v Londonu.

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.