Knjiga o Sloveniji, ki bo osvojila vaše srce

Ali ste vedeli, da imamo v Sloveniji kar 212 občin? Ali da kar 58,3 % Slovenije prekriva gozd? Ali veste, koliko rjavih medvedov živi v Sloveniji? Ste že slišali, da je Slovenijo v letu 2022 obiskalo 5.868.138 turistov? Čudovito, kajne?

Vse te zanimive podatke in še več zanimivosti lahko odkrijete v najnovejši, že sedmi izdaji knjižne uspešnice Knjiga Slovenija, ki jo mnogi med vami že dobro poznate. Že od leta 2015, ko je prvič ugledala luč sveta, ta izjemna oda Sloveniji osvaja srca tako domačih kot tujih bralcev.

Ekipa štirih tujih novinarjev – Yuri Barron iz Združenih držav Amerike, John Bills iz Walesa, Will Dunn iz Velike Britanije in James Cosier iz Avstralije, vsi že več let živijo v Sloveniji – je osem let obiskovala, fotografirala in izbirala 100 najljubših krajev v Sloveniji ter ustvarila prvo izdajo, imenovano ‘The Slovenia Book – Top 100 destinations’ v angleškem jeziku, ki je v hipu navdušila javnost. Od takrat je bila knjiga že šestkrat ponatisnjena in prodana v več kot 20.000 izvodih.

Najnovejši ponatis te izjemno priljubljene uspešnice prihaja na police že julija letos, prednaročite pa ga lahko že danes po 20% nižji prednaročniški ceni TUKAJ. Z najnovejšo izdajo si zagotovite tudi sveže vsebine, posodobljene informacije, nove, osupljive fotografije ter zanimive aktualne podatke, ki bodo zagotovo navdušili vsakega popotnika.

Knjiga je razdeljena na štiri slovenske turistične regije: Ljubljana in Osrednja Slovenija, Alpska Slovenija, Mediteranska in Kraška Slovenija ter Termalna Panonska Slovenija. Znotraj vsake regije so najprej predstavljeni najbolj prepoznavni kraji, potem pa jim geografsko sledi uredniški izbor najbolj zanimivih destinacij.

Slovenia – Aerial view resort Lake Bled.

Poleg tega knjiga vsebuje tudi sezname TOP 100 doživetij, TOP 100 vinarjev, TOP 100 jezer, TOP 100 turističnih kmetij in druge edinstvene sezname, ki vas bodo popeljali na nepozabne dogodivščine po Sloveniji.

Ste vedeli, da je Knjiga Slovenija edina knjiga o Sloveniji z uvodnikom izpod peresa same predsednice Slovenije, dr. Nataše Pirc Musar? Če vas zanima, kaj je gospa predsednica zapisala v svojem navdihujočem uvodniku, kliknite TUKAJ in si prenesite svoj brezplačni predogled knjige.

Knjiga Slovenija je mnogo več kot le knjiga –  je vstopnica v svet neizmernih možnosti, ki jih Slovenija ponuja. V njej se skriva kar tisoč razlogov za iskreno ljubezen do naše prelepe dežele. Knjiga predstavlja vrhunec skupnega dela med mednarodno skupino turističnih novinarjev, domačimi strokovnjaki, lokalnimi destinacijami in priznanimi Slovenci, ki je preraslo že v pravo gibanje The Slovenia.

Predstavlja odlično darilo, je navdih za izlete po naši državi in vas čaka doma, ko ste polni nepozabnih spominov na doživetja po Sloveniji. Uživajte v branju in slikah, predvsem pa pot pod noge, da resnično začutite Slovenijo.