Pravljica za dva v Termah Topolšica

Utrujena od vsakdanjih skrbi, stresa in aktivnosti sva nujno potrebovala malo oddiha od vsega. Iskala sva nekaj vstran od vrveža in prepričala ter navdušila naju je jesenska ponudba za oddih v Termah Topolšica (Najina pravljica). Poleg polpenziona in kopanja je bila v ponudbo vključena še masaža ter nekaj aktivnosti (obisk 3 muzejev). Ker v Topolšici še nisva bila, je bil to še dodaten razlog, da jo obiščeva in raziščeva.

Številne lepo urejene pohodne poti in čudovita narava

Ko sva prispela v hotel, sva se najprej nastanila v sobi (kjer naju je čakalo presenečenje – penina), nato pa izkoristila lepo sončno vreme ter se podala na raziskovanje okolice. Pred hotelom sva na informativni tabli ugotovila, da je tam okrog veliko lepo urejenih pohodnih poti. Midva sva si izbrala Jakobovo pot in uživala v čudoviti naravi, odeti v jesenske barve. Tišina, žuborenje potoka, pohod v naravi … Že sva pustila vse skrbi za sabo in uživala v teh trenutkih. Na koncu naju je čakal majhen vzpon po gozdičku in že sva prispela do gozdne jase, na kateri stoji cerkvica sv. Jakoba. Malo sva si odpočila, nato pa se odpravila nazaj proti hotelu.

Pred hotelom se nahaja informativna tabla z okoliškimi zanimivostmi in vrisanimi pohodnimi potmi.

 

Sprostitev in pomiritev v termalni vodi

Po sprehodu je seveda prijalo malo sprostitve v vodi. Malo sva zaplavala. V notranjem bazenskem kompleksu se nahajata plavalni bazen in zimsko-letni bazen, katerega polovica je v notranjosti, druga polovica pa zunaj. V sklopu notranjega bazenskega kompleksa lahko uživate tudi v podvodnih masažah in v masažnem bazenu (jacuzzi). Po sprostitvi je napočil čas za večerjo.

Lepo urejen bazenski kompleks nudi možnost za sprostitev in rekreacijo.

 

Tudi za naše želodčke dobro poskrbijo

Nisva uživala le na bazenu in v pohodih, ampak tudi v odlični kulinariki. Imela sva polpenzion z bogatim samopostrežnim zajtrkom in večerjo. Na voljo je več različnih jedi, solatni bar, pester izbor sadja in sladic.

Možnost številnih aktivnosti in izletov

Kakor sva prejšnji dan končala, tako sva novega začela – z okusno hrano (zajtrkom) 🙂 Potem pa sva se odpravila na izlet v Velenje in si ogledala Hišo mineralov, se povzpela na Velenjski grad in si privoščila piknik ob jezeru (Škalskem). V ponudbo sva imela vključene vstopnine za 3 muzeje in tudi piknik košaro, ki sva jo dobila v hotelu in jo vzela s seboj na izlet, ki je prav prišla med pavzo za kosilo.

Najprej sva se ustavila pri Hiši mineralov, v kateri se nahaja preko 12.000 mineralov s celega sveta.

 

Od Hiše mineralov sva se povzpela do Velenjskega gradu, ki velja za enega izmed najlepše ohranjenih gradov in se ponaša tudi z bogatimi muzejskimi zbirkami (Zbirka ostankov mastodonta, Šaleška dolina v času II. svetovne vojne, grajska kapela, rekonstrukcija gostilne in trgovine iz sredine 20. stoletja …).

Velenjski grad se ponaša z bogatimi muzejskimi zbirkami.

 

Od gradu sva se odpravila do enega izmed treh velenjskih jezer (Škalskega), kjer sva uživala ob jezeru in si s košaro dobrot iz hotela naredila mini piknik ter uživala v naravi in čudovitem vremenu.

Pogled na Škalsko jezero, okrog katerega je tudi zelo lepo urejena sprehajalna pot in ob poti klopce.

 

Masaža in Muzej usnjarstva na Slovenskem

Ob vrnitvi v hotel naju je čakala blagodejna masaža, ki se nama je res prilegla. Super sprostitev in nato še skok v bazen.

Kasneje pa sva se odpravila še v Šoštanj, kjer sva si pogledala Muzej usnjarstva na Slovenskem s predstavitvijo 210-letne tradicije usnjarstva.

V Muzeju usnjarstva je prikazan razvoj usnjarstva na Slovenskem in delo ter življenje usnjarjev.

 

Lepo urejen hotel, prostorne sobe, prijazno osebje …

Naslednji dan sva se po zajtrku odpravila še zadnjič na bazen, nato pa je sledil odhod domov in vrnitev v realnost. Nama pa je takšen odmik bil zelo všeč, saj sva si zares odpočila. Všeč nama je bil tudi hotel, ki je lepo urejen, sobe prostorne, gostoljubno in prijazno osebje, lepo urejen bazenski kompleks in čista voda ter čudovita okolica, ki ponuja možnost za številne aktivnosti (pohodništvo, kolesarjenje …). Škoda edino, da je še vedno zaprt Wellness center Zala (zaradi aktualnih razmer). Je pa to še en dodaten razlog, da se še vrneva v Topolšico, ko bo odprt še wellness, da ga preizkusiva 🙂

Sobe so prostorne in lepo opremljene.

 

 

Si želita tudi vidva doživeti takšen oddih? Preverita ponudbo in izkoristita priložnost >>

 

Avtor prispevka: Jan Janžekovič