Zakaj na potovanje z otroki?

Zakaj vzeti svoje otroke s seboj na potovanja? Potovanja v bistvu preoblikujejo možgane s povsem novimi izkušnjami, ki so same po sebi bolj dragocene za našo srečo kot oprijemljive dobrine. Zagotovo ste že slišali, da mnogi poudarjajo, kako otroci bolj kot igrače potrebujejo naš čas. Zato, raje kot da jim kupite novo igračo, podarite svojim otrokom čar potovanj in novih izkušenj. Čeprav se potovanje z otroki morda zdi zastrašujoča naloga, imajo potovanja številne prednosti za otroke.

Potovanja nas osrečujejo

Dejansko so, glede na različne nevroznanstvene študije, izkušnje, ki jih pridobimo med potovanji, pravzaprav ključne za gradnjo popolnoma novih nevronskih poti v naših možganih. Kar vodi v to, da postajamo bolj kreativni, prilagodljivi in ​​sprejemamo nove ideje, kar nas posledično osrečuje! Zato ne razmišljajte le o kratih izletih v Gardaland in poletnih počitnicah na Hrvaškem. Če ste ljubitelji potovanj, na svoje vznemirljive svetovne dogodivščine, brez slabe vesti, vzemite tudi svoje otroke.  

Okrepite povezanost družine

Poleg tega potovanja krepijo povezanost družine in ustvarjajo doživetja, ki si jih bomo tako mi kot otroci zapomnili za dlje časa. Potovanje z družino ponuja priložnost, da upočasnite tempo, ste skupaj in doživite nove destinacije in kulture, medtem ko snemate videoposnetke in posnetke ter slikate miselne slike, ki bodo trajale vse življenje.

Potovanja krepijo neodvisnost in samozavedanje

Potovanja v otrokovo osebnost vnašajo pogum, samozavedanje in neodvisnost. Otroci postanejo bolj prilagodljivi in ​​fleksibilni, kar jim omogoča, da preizkušajo nove stvari, raziskujejo in gradijo močan občutek samega sebe. Potovanja otroku ponujajo priložnosti za razvoj pomembnih življenjskih spretnosti in samozavesti s samostojnim razmišljanjem in delovanjem.

Potovanja učijo odgovornosti

Potovanje je idealen čas, da otroku daste več priložnosti za odločanje in odgovornosti. Na primer, dovolite jim, da spakirajo in organizirajo svoj kovček in da sami skrbijo za svoje stvari, jim omogočite pomoč pri navigaciji in jim daste možnost, da se odločijo, kaj želijo izbrati na meniju. Vse to so odlični načini, kako otrokom vzbuditi odgovoren odnos med potovanjem. To so odlične razvojne veščine, ki jim bodo pomagale pri prilagajanju na različna druga področja življenja, ko bodo odraščali.