Zakaj rezervirati First minute počitnice

Piše: Mirjam Kimovec

Starega leta sploh še ni konec, pa lahko že povsod zasledite ponudbo za vaše poletne počitnice naslednje leto. Že nekaj časa nas potovalne agencije spodbujajo s first minute ponudbami. Pa je rezervacija vaših počitnic pol leta vnaprej res dobra odločitev? Mi mislimo, da je, zato vam v nadaljevanju predstavljamo 5 razlogov, zakaj se odločiti za rezervacijo first minute počitnic.
#1: Cena
Prva prednost first minute rezervacij je zagotovo cena.  Z rezervacijo first minute ponudb svoje počitnice lahko dobite kar 30 – 40 odstotkov ceneje kot v polni sezoni in tudi ceneje kot v ponudbi last minute počitnic.
#2: Velika izbira
​Ob rezervaciji first minute ponudbe ni strahu, da bi bila vaša želena destinacija že zasedena. ​​Zagotovite si veliko izbiro kapacitet in sob ter izberite vam najljubšo nastanitev na želeni destinaciji.  Z rezervacijo first minute ponudb vas v teh nastanitvenih zmogljivostih ne bodo premeščali. Druga pozitivna prednost first minute ponudb je pester izbor datumov potovanj in drugih dodatnih storitev. ​To je zelo priročno za kupce, ki imajo posebne želje, kot so družinske sobe, dodatna ležišča za otroke itd. Sredi sezone tovrstna izbira ni več tako obsežna. First minute ponudbe so odlična izbira za družine, saj je povpraševanje po družinskih sobah izjemno veliko, zato se velikokrat zgodi, da se ravno te prve zasedejo.

 

#3: Dodatne ugodnosti
Dodatna prednost rezervacij first minute ponudb je dejstvo, da organizatorji potovanj pogosto ponujajo bonuse. Ti so lahko v obliki brezplačnih izletov ali izbire ekskurzij po naročnikovih željah. Nekatere agencije vam ob first minute rezervaciji podarijo brezplačno parkiranje , celo brezplačen prevoz do destinacije ali vašega odhodnega letališča. Našli boste ponudbe, kjer vam povrnejo stroške nekaterih trajektnih linij ali vam znižajo ceno organiziranega prevoza do vaše destinacije.

Velikokrat vam organizatorji ob rezervaciji ponujajo posebne ugodnosti za otroke ter različne poletne klube z animacijo za vso družino.

#4: Ugodni plačili pogoji
Rezervacija first minute ponudbe vam  večinoma ponuja možnost plačila tako, kot vam najbolj ustreza. Za tiste, ki si lahko privoščijo celotno plačilo počitnic naenkrat, agencije po navadi ponujajo posebne popuste ob rezervaciji first minute ponudbe.  Za vse ostale pa je rezervacija first minute počitnic prav tako lahko odlična ideja, saj potem do odhoda na počitnice plačujejo na obroke (vsak mesec nekaj).
#5: Brezskrbnost ( brez hitenja v zadnjem trenutku)
Ob rezervaciji first minute ponudbe se izognete stresu, ki ga lahko pusti rezervacija vaših počitnic v zadnjem trenutku. First minute počitnice, v nasprotju z last minute počitnicami, ponujajo neko stalnost, saj smo z rezervacijo first minute počitnic ves naš program in kraj dopustovanja rezervirali in imamo tako usodo v svojih rokah, pri last minute počitnicah pa se moramo zadovoljiti s tistim, kar nam turistična agencija ponudi, to je od fleksibilnosti pri odhodu in izbire destinacije do tega, da ne moremo izbirati programov v taki meri kot pri first minute počitnicah. Pri last minute počitnicah torej velja rek “vzemi ali pusti”.
Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da rezervacija first minute počitnic od nas zahteva, da planiramo svoje počitnice pol leta vnaprej. Marsikdo si tega finančno ali časovno preprosto ne more privoščiti.  Seveda nam jo vedno lahko zagode tudi vreme,  saj ga ne moremo predvidevati niti ob rezervaciji last minute ponudb.   Pomanjkljivost first minute ponudbe je torej  dejstvo, da vsi ne morejo načrtovati počitnic toliko vnaprej. Za tiste, ki pa si to lahko privoščijo, je odločitev za first minute ponudbo očitna.

Komentirajte!

Ste že kdaj rezervirali first minute počitnice? S čim ste bili najbolj zadovoljni pri tej ponudbi? Ste imeli pri first minute rezervacijah kake slabe izkušnje? Povejte nam vaše mnenje!