Sejem Alpe-Adria 2020

Sejem Alpe-Adria – mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning bo letos potekal od 29. januarja do 1. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sočasno z že 31. sejmom Alpe – Adria pa bo potekal tudi mednarodni strokovni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled. 

2 sejma z eno vstopnico

Že tradicionalno konec januarja v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekata dva sejma hkrati. Osrednji turistični sejem v regiji Alpe-Adria, ki v skladu z zadnjimi trendi poudarja zeleni, aktivni turizem, od lani pa še kamping in karavaning, ter gastronomski Sejmi okusov. Oba sejma lahko obiščete z eno vstopnico.

Na sejem po ideje za aktivni, zeleni oddih!

Celotna ponudba sejma za zeleni, aktivni turizem bo privlačno začinjena z različnimi temami v bogatem spremljevalnem programu. Slovenska turistična organizacija se predstavlja s projektom zgodovinskih mest, Turistična zveza Slovenije z društvi iz cele Slovenije krepi prepoznavanje naravne, zgodovinske, kulturne, okoljske, gastronomske in obrtne dediščine. Na sejmu sodelujejo še Planinska zveza Slovenije, Turizem Ljubljana, GIZ Pohodništvo predstavlja nov portal Outdoor Slovenia, krožno daljinsko pot Juliana Trail, daljinsko kolesarsko mrežo idr.

Še več opreme in storitev za kamping in karavaning

Obiskovalci si boste lahko tudi tokrat ogledali avtodome in počitniške prikolice ter predelane kombije uveljavljenih znamk in opremo zanje. Tokratna novost pa je, da bosta na sejmu za obiskovalce organizirana tudi nakup in prodaja rabljenih avtodomov. Prostor za prodajo bo na zunanji ploščadi sejma, kjer bo možen tudi priklop na elektriko. Pogoji za prodajo rabljenih avtodomov so objavljeni na spletnih straneh sejma.

Na sejmu bodo sodelovali tudi Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA), Caravaning Club Slovenije (CCS) in osrednji specializirani medij na področju kampinga in karavaninga, revija Avto-Dom.

10 let sejemske nagrade Jakob

Gospodarsko razstavišče na 31. sejmu Alpe-Adria že 10. leto podeljuje nagrado za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu. Komisija v sestavi Lojze Wieser (Avstrija), prof. dr. Janez Bogataj, predsednik (Slovenija), Jožko Sirk (Italija) je soglasno dodelila nagrado Jakob 2020 programu Gradovi Posavja. Ob jubileju nagrade, ki je ime dobila po prvem turistu, popotniku – romarju – Jakobu, so uvedli še nekaj novosti. Slovesna razglasitev in podelitev nagrade Jakob 2020 bo na uradnem odprtju sejma 29. januarja ob 13. uri na Gospodarskem razstavišču.

14. mednarodni strokovni Sejmi okusov

Na že 14. mednarodnih strokovnih Sejmih okusov GASTexpo & Sladoled  se bodo predstavili najnovejši trendi v gastronomiji in tehnološke inovacije ter zarisale nove smernice v gostinstvu in hotelirstvu.

Predavanja, delavnice in interaktivna izobraževanja odprejo široke možnosti obiskovalcem, da se učijo in izpopolnjujejo ob najboljših v stroki. Delavnice pokrivajo široko kulinarično področje – od šole peke pice, slaščičarskih in pekarskih delavnic, izdelave različnih živil z uporabo profesionalne opreme do priprave koktajlov, kave, piva in delavnic Latte Art & Barista. Večina delavnic bo popolnoma brezplačnih, udeleži pa se jih lahko čisto vsak, ki se navdušuje nad kulinariko – profesionalno ali ljubiteljsko.

Štiridnevno dogajanje bodo še dodatno popestrila tekmovanja – tudi tokrat se bodo najboljši kulinarični ustvarjalci pomerili v pripravi pizze, mešanju barskih pijač, izdelavi sladoleda in umetnosti risanja na kavne mlečne kreme. Na sejmu je posebno mesto rezervirano tudi za najboljše poznavalce piva in njihove butične pivovarne, ki se potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta.

Potnik.si vam podarja cenejši obisk sejma Alpe-Adria 2020

Da bo odločitev za obisk sejma še lažja, smo za bralce Potnik.si pripravili kupon za popust pri nakupu vstopnice. Namesto 7 evrov boste tako za vstopnico za sejem Alpe-Adria plačali samo 5 evrov.

Kupon prenesite na tej povezavi ali s klikom na njegovo sliko, ga natisnite in pokažite na sejemski blagajni.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂